Cultura

La sisena edició del Cicle de Jazz i Blues comptarà amb cinc actuacions

Per Cristina Sierra

Gemma Massagué, Francesc Garriga i Isaac Albesa van presentar ahir la sisena edició del cicle

Del 14 al 30 de novembre, Cambrils acollirà la sisena edició del Cicle de Jazz i Blues, que enguany comptarà amb l'actuació de cinc grups. Ahir al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, el representant de l'Associació Mar de Jazz de Cambrils –Isaac Albesa– i la tècnica de l'àrea de Cultura –Gemma Massagué– van presentar aquesta nova edició del cicle musical.

Francesc Garriga va manifestar que aquest cicle "cada cop  és més important i aporta molta qualitat. L'associació treballa durant tot l'any per buscar noves formacions musicals i ho fa de manera altruista i voluntària". El regidor va apuntar que la regidoria de Cultura col·labora activament amb el cicle perquè "està molt consolidat i és un regal musical que l'associació ens fa a la gent de Cambrils".

La Bohème i Siddharta Cafè, escenaris de la sisena edició

Per la seva banda, el representant de l'Associació Mar de Jazz va repassar les cinc actuacions que es faran durant aquestes dues setmanes de novembre. Isaac Albesa va explicar que enguany els concerts es faran a La Bohème, un dels llocs habituals del cicle, i al Siddharta Spiritual Cafè, el nou escenari que s'ha hagut de buscar degut al tancament del Mara's, que al llarg d'aquests anys ha acollit un bon nombre de les actuacions del cicle. Albesa també va comentar que els preus de les entrades seran de 5 i 3 euros i qui estigui interessat pot fer-se l'abonament de 20 euros que s'aconsegueix fent-se soci de l'entitat.

El grup barcelonès Arecio Smith Trio serà l'encarregat d'inaugurar la sisena edició del cicle amb el concert de música soul-jazz que oferiran a La Bohème, divendres 14 de novembre. Una setmana més tard, el mateix lloc acollirà l'actuació de la formació Orgàsmic Trio (Tarragona, Lleida, Manacor), que basarà el seu repertori en l'essència de soul i jazz.

El següent concert serà diumenge 23 al Siddharta Spiritual Cafè amb la formació Pastor, Boi i Foved Jazz Trio, que presentaran una proposta que parteix de les arrels del blues i jazz. Divendres 28 de novembre, el Trio Andreu Martínez Band (Barcelona) oferiran a La Bohème un concert que barrejarà el blues i el jazz amb el funk i el rock. Per últim, el Siddharta Spiritual Cafè acollirà, diumenge 30 de novembre, l'actuació de Laia Cagigal Trio (Barcelona), que oferirà un repertori de jazz, bossanova, bolero, pop i soul.

Més de 30 grups en sis anys

La sisena edició del cicle compta amb un pressupost de prop de 6.000 euros, dels quals un 20% prové de les administracions. Durant aquests sis anys, el Cicle de Jazz i Blues de Cambrils ha ofert més de 30 actuacions de músics de primer nivell del Camp de Tarragona i de la resta de Catalunya, destacant Lewis Enma & BCN Fireballs, Big Mama & Victor Puertas, Amadeu Casas Trio, Quico Pi de la Serra o Apel·les Carod Quartet.

Comenta aquest article