Informació general

L'àrea de Polítiques d'Igualtat organitza un seguit d'actes de sensibilització per prevenir la violència contra les dones

Per Cristina Sierra

Anna Morera, Marta Borràs i Lluïsa Rom van presentar els actes que s'han programat per aquest mes de novembre

Com cada any, la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Cambrils ha organitzat una sèrie d'activitats per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà dimarts 25 de novembre. Ahir al matí, la regidora de Polítiques d'Igualtat –Marta Borràs–, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i la representant del Consell de Dones –Anna Morera– van presentar els actes que es faran durant tot aquest mes i que volen implicar i sensibilitzar a la ciutadania en contra de la violència masclista.

Marta Borràs va explicar que la regidoria té l'objectiu de treballar i incentivar les polítiques d'igualtat entre homes i dones. Per aquest motiu, durant tot l'any es fan tallers a les escoles per conscienciar els xiquets i xiquetes de la igualtat de gènere, ja que cada cop s'han detectat més casos de violència en parelles adolescents.

El programa d'actes s'iniciarà avui a la Biblioteca de Cambrils amb l'activitat "Qui vol un conte....de tots colors?", una sessió en què els més petits descobriran uns contes que parlen sobre les desigualtats de gènere.

Targeta vermella contra la violència de gènere

L'acte central de les jornades se celebrarà el 25 de novembre a la plaça de l'Ajuntament amb la lectura del manifest contra la violència masclista. Enguany el lema escollit és: "A la vida, com a l'esport, traiem targeta vermella al maltractador" i l'acte serà més reivindicatiu que mai, ja que en comptes de fer un minut de silenci es farà un minut de xiulada col·lectiva i es trauran targetes vermelles en contra dels maltractadors.

L'altre activitat destacada és el taller "Introducció al Mindfulness", una conferència-pràctica per descobrir un sistema complert que ajuda a les persones a afrontar les situacions d'estrès, a cultivar els pensaments positius i a crear hàbits per a viure amb salut i benestar. El taller és gratuït i anirà a càrrec d'Empar Xancó, professora de ioga i de teràpies naturals. Les persones interessades es poden inscriure a aquest taller a l'OAC, des d'avui fins el 21 de novembre.

Les xarxes socials, presents durant les jornades

Per altra banda, aquesta edició tindrà una gran presència a la xarxa amb diferents iniciatives, entre les quals destaquen tres exposicions virtuals. La primera es titula “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”, de l’Institut Català de les Dones, que proposa una revisió d’alguns dels mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures de violència masclista. La segona exposició, impulsada per l’Associació de Dones Clara Campoamor, és "Digues la teva en contra de la violència masclista!", una mostra activa de cartells amb missatges en contra de la violència masclista efectuats per internautes a traves de la pàgina web “strip generator”.

La tercera exposició, impulsada per Instagram Cambrils, és Stop VG Cambrils. Aquesta exposició ha estat el resultat de la recopilació de les 37 fotografies presentades l'any passat i la portada de les jornades d'aquesta edició la protagonitza la fotografia de David Schlemer, que va participar en l'anterior edició. Cal dir que enguany es repeteix aquesta iniciativa de penjar fotografies a Instagram amb el hashtag #StopVGCambrils. La imatge escollida serà utilitzada com a portada de la campanya de les jornades del 2015 i el recull de fotografies permetrà continuar amb l’exposició virtual creada enguany.

Minut de silenci dels clubs esportius

Per segon any consecutiu, l'Institut Municipal de l'Esport i els clubs esportius se sumaran als actes de les jornades amb la lectura d'un manifest de rebuig contra la violència masclista i un minut de silenci en totes les competicions del cap de setmana del 22 i 23 de novembre. A més, totes les instal·lacions esportives difondran el telèfon 900 900 120.

Per la seva banda, el departament de Joventut també impulsarà a través de la seva pàgina web i  les xarxes socials la participació del jovent en les activitats programades.

Comenta aquest article