Informació general

Llum verda a la construcció de l'hotel El Pòsit

Per Cristina Sierra

Entrada del futur hotel El Pòsit

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona (CTUT) ha donat el vistiplau a la modificació puntual del POUM que permetrà la construcció de l'hotel El Pòsit. Segons ha pogut confirmar revistacambrils.cat, la CTUT va aprovar la setmana passada la documentació aportada per l'Ajuntament de Cambrils que justificava la modificació del POUM per a construir l'edifici de cinc plantes i una planta baixa destinada a zona comercial amb botigues de luxe.

Recordem que el passat 24 d'octubre el consistori va celebrar una sessió plenària extraordinària per aprovar aquest document presentat a la CTUT. A finals de setembre, la Comissió no va donar llum verda a la modificació del POUM que havia proposat l'Ajuntament i el consistori es va veure obligat a tramitar un segon document amb els aspectes tècnics que demanava la CTUT. Concretament, es va demanar un estudi urbanístic de l'entorn del barri marítim per avaluar la proposta volumètrica i un estudi paisatgístic per avalar la tipologia constructiva de l'edifici. A més, per garantir la qualitat arquitectònica es va demanar un document que precisés la morfologia de l'edifici, especialment en detall de materials de façana i coberta, i l'ocupació a la darrera planta; un document que redefinís el vol de l'edifici sobre la plaça i, per últim, més documentació tècnica sobre la modificació del POUM.

David Chatelain: "Estem contents perquè s'ha aconseguit desbloquejar un dels temes importants de Cambrils i és una gran notícia, tant per l'Ajuntament com pels veïns del Pòsit"

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –David Chatelain– ha manifestat a revistacambrils.cat la seva satisfacció per haver aconseguit el vistiplau de la CTUT. "Estem contents perquè s'ha aconseguit desbloquejar un dels temes importants de Cambrils i és una gran notícia, tant per l'Ajuntament com pels veïns del Pòsit", ha afirmat. El regidor ha confirmat que el consistori ja ha s'ha posat en contacte amb l'empresa Tidex i Associats, encarregada del projecte, per transmetre'ls aquesta aprovació i ara s'està treballant en la llicència definitiva de l'hotel.

David Chatelain també ha apuntat que una vegada s'ha aprovat aquesta modificació puntual del POUM, la seva executivitat depèn per una banda de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat i, per altra banda, depèn de la quantitat econòmica que es determina en la pròpia modificació com a cessió d'espai de zones verdes. El regidor ha afirmat que l'import és de 240.000 euros que haurà de dipositar l'empresa.

Les obres començarien aquest desembre

Per la seva part, un dels socis de l'empresa Tidex i Associats –Josep Maria Lloret–també ha expressat la seva satisfacció per poder tirar endavant aquest projecte i poder "solucionar un problema que feia molt anys que tenia Cambrils". Josep Maria Lloret ha explicat que ara l'empresa ha d'adaptar el projecte en base a la modificació puntual del POUM i també està pendent de l'obtenció de la llicència per poder començar les obres. Segons ha apuntat el soci, és molt probable que les obres comencin aquest mes de desembre. "La idea és iniciar les obres el més aviat possible i tenir l'estructura feta de l'hotel abans de l'estiu", ha manifestat. En un principi, i segons Josep Maria Lloret, les obres tindrien una durada de 18 mesos.

Un hotel de 15 metres d'alçada

L'hotel de quatre estrelles superior, de 15 metres d'alçada, tindrà cinc plantes i estarà cobert de fusta. A la façana de l'edifici, direcció al port, s'hi construirà una cascada d'aigua intel·ligent que dibuixarà diferents figures o inclourà missatges, com un esdeveniment important o l'hora actual. La planta baixa acollirà una zona comercial amb botigues de luxe. L'hotel tindrà tres plantes amb un total de 55 habitacions, una planta on hi anirà un restaurant de categoria i a la darrera planta hi haurà la piscina i la zona de solàrium. A més, també hi haurà una sala de convencions amb una capacitat per a 70 persones.

Urbanització de la plaça

El dia de la presentació del projecte del nou hotel, els responsables de l'empresa Tidex i Associats van manifestar la seva intenció d'urbanitzar la plaça del Pòsit. Les obres es van iniciar a principis del passat mes de maig, un cop es va aconseguir soterrar el transformador elèctric ubicat al carrer del Carme, i van finalitzar a principis de juliol. Els treballs no només es van centrar en la part frontal de la plaça, sinó que també es van estendre als dos carrers d'accés a la plaça i també es va treballar en l'enllumenat de la zona.

Comenta aquest article