Esports

L’equip ciclista alemany Gerolsteiner es posa a punt a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

L’equip ciclista alemany Gerolsteiner en el moment d’una sortida des de la seva base a Cambrils

Del 8 al 20 de gener Cambrils ha estat la seu de la primera concentració oficial de l’equip alemany Gerolsteiner de cara a l’inici de la temporada ciclista. Els 24 ciclistes que conformen l’equip, a més dels directors esportius, metges, cuidadors de material, mecànics i responsables de premsa, han fet estada a l’hotel Mònica i l’han convertit en la seva base d’operacions durant tots aquests dies de concentració.

De Mallorca a Cambrils

L’equip Gerolsteiner havia fet les seves darreres concentracions a Mallorca. Aquest any, però, han canviat la destinació i s’han decidit per entrenar-se a les carreteres de la demarcació de Tarragona. Segons Reimund Dietzen, team manager de l’equip, “aquí tenim les mateixes possibilitats o millors encara que a Mallorca, tant per les carreteres com per la tranquil·litat que hi ha cap a l’interior. A més, el clima aquí és bastant segur, molt semblant al de Mallorca, però fins i tot amb una mica menys de pluja que a Mallorca”. Els ciclistes han fet rutes diàries d’uns 180 quilòmetres alternant terreny pla i zones de muntanya. El ritme d’entrenament ha consistit a fer tres o quatre dies seguits de sortides i un de descans, “als ciclistes els ha agradat molt Cambrils i les comarques del voltant. Aquí tenim la possibilitat de fer muntanya, pla i una mica de tot. De Montbrió cap amunt no hi ha trànsit i circulem molt tranquils i força segurs”, va manifestar Dietzen.

Sisens a la Copa del Món

L’equip Gerolsteiner fa cinc anys que és professional i des de l’any passat està a la Primera Divisió. Les previsions de l’equip per a aquesta temporada que ara comença és, segons Dietzen, fer un resultat semblant al de l’any passat en el qual van aconseguir el sisè lloc a la Copa del Món, “si quedem al mateix lloc ja estarem contents. El que passa és que sempre es lluita per fer alguna cosa més com pot ser fer millors resultats al Tour de França”, va manifestar. L’equip Gerolsteiner participarà al Giro d’Itàlia i al Tour de França, pel que fa a les grans voltes ciclistes. A la Vuelta a Espanya no hi participen per qüestió de calendari. Dietzen es mostra satisfet de l’equip del que disposa enguany, “crec que tenim possibilitats de guanyar força curses”, va manifestar. El cap de files per a les proves clàssiques serà Davide Rebellin mentre que Georg Totschnig ho serà per al Tour i el Giro. Aquest corredor l’any passat ja va aconseguir la quarta posició al Giro i un dotzè lloc al Tour. Per a les etapes ràpides, Dietzen compta amb destacats velocistes com Danilo Hondo, Olaf Pollack, Robert Förster i Fabian Wegmann.

§ Reimund Dietzen, el 'team manager' de l’equip, viu a Mont-roig del Camp§
El team manager de l’equip, Reimund Dietzen

Reimund Dietzen, el team manager de l’equip Gerolsteiner, coneix molt bé el Baix Camp ja que des de l’any 1983 té una casa a Mont-roig del Camp. Aquesta vivenda la va adquirir quan corria amb l’equip Kelme i l’habitava durant uns mesos. Un cop va deixar el ciclisme professional va estar 10 anys vivint a Alemanya, on tenia una tenda de bicicletes. Des de fa tres anys viu, de manera habitual, a la seva casa de Mont-roig del Camp.

Comenta aquest article