Informació general

Finalitzen les obres d'estabilització de la Platja del Cap de Sant Pere

Per Judit Pinazo



Després de mig any d'obres, la platja del Cap de Sant Pere ja està oberta als banyistes
Les obres de la platja del Cap de Sant Pere ja estan enllestides. Després de més de mig any d'obres els banyistes ja poden accedir-hi de nou. Tot i que la platja ja està utilitzable, queda pendent posar-hi la senyalització, les dutxes i les papereres.

Recordem que el passat mes de desembre van començar les obres, a càrrec de l'empresa Sociedad Anónima de Trabajos y Obras. Durant aquests 6 mesos s'ha estabilitzat un tram de costa de 500 metres i s'ha construït un dic de 100 metres de longitud a 200 metres de la línia del litoral.

També s'ha retirat el material utilitzat per a la construcció del camí d'accés temporal i de l'espigó existent per permetre el flux sedimentari darrere del dic exempt. Per completar l'estabilització s'han aportat 110.000 metres cúbics de sorres d'origen terrestre per crear una platja en equilibri amb la línia de la costa. A més també s'han aportat 50.000 metres cúbics de sorres d'origen marí, procedents de la platja de Salou, per tal d'evitar un retrocés de la línia de costa durant el procés d'estabilització de la platja. Les obres han comptat amb un pressupost  d'1.214.090 euros.

A banda també s'han adequat els accessos i s'ha deixat una entrada per les màquines de neteja, que fins ara, tal i com va explicar al regidora de Tursime -Anna López- a Revista Cambrils Diari Digital "quedava una mica estret i en ocasions les màquines de la neteja havien d'entrar per Salou". Durant aquesta setmana es farà el garbejat i aireig de la sorra, i la platja es netejarà cada dia.

Comenta aquest article