Informació general

L'N-340 i l'avinguda de la Diputació van ser els punts negres de la xarxa viària de Cambrils durant l'any 2005

Per Berta Ruiz



L'avinguda de la Diputació s'ha convertit en la via interurbana amb un major índex d'accidentalitat
Durant l'any 2005, la carretera N-340 va ser una de les més conflictives de la xarxa viària de Cambrils, tant per la manca de fluïdesa i les retencions que s'hi produeixen, com per la seva accidentalitat, segons l'informe presentat sobre la memòria de les activitats i serveis de la Policia Local de Cambrils durant l'any 2005. Una altra de les vies més conflictives és l'avinguda de la Diputació (TV-3147) que ha passat a ser la via interior amb més problemes.

Aquesta via, que uneix Cambrils amb Salou i té en el municipi cambrilenc una longitud total de 4.650 metres, va registrar un total de 43 accidents l'any 2005, - 18 més que en l'any 2004 -, 28 dels quals van ser amb resultats únics de danys materials i 15 accidents més amb resultat de lesions. Un altre dels punts més conflictius es troba al vial del Cavet (T-325). Aquesta via ha experimentat un increment de l'accidentalitat, ja que s'ha passat dels 8 accidents de l'any 2004 als 14 d'aquest darrer any.

Punts negres
Actualment a Cambrils hi ha detectats 15 punts negres, és a dir 15 punts on s'han produït 3 o més accidents. Tot i això, enguany s'ha reduït un punt respecte l'any anterior, que se'n tenien contabilitzats 16. Segons l'informe de la Policia Local  el 22% dels accidents que es produeixen a Cambrils es troben situats en aquests 15 punts de la xarxa viària. A banda dels punts més conflictius, com l'avinguda de la Diputació, l'N-340 al seu pas pel municipi, o el vial del Cavet, l'informe també contempla com a punts negres, l'avinguda d'Adelaida en el tram que passa per sota l'N-340 o l'avinguda del Sol en la cruïlla amb el carrer Tarongers.

Segons l'informe, per tal de resoldre aquesta situació s'ha procedit en els últims mesos a fer diverses actuacions. Així, per exemple, s'han repintat les marques viàries de l'avinguda Vidal i Barraquer amb la cruïlla del carrer Santa Joaquima de Vedruna o de l'accés a la urbanització Els Tallats, alhora que se n'ha millorat la senyalització. També s'han dut a terme millores de seguretat viària a l'avinguda de la Diputació amb la col·locació de tres plataformes elevades a l'alçada de la parada d'autobusos de la platja del Regueral, al carrer Teresa Rivero de Vilafortuny i una altra a l'alçada de l'hotel Augustus de Vilafortuny, per tal de reduir la velocitat dels vehicles.

Menys víctimes mortals

Pel que fa al nombre de morts per accidents de trànsit, durant l'any 2005 s'han reduït considerablement, amb un total de 3 persones mortes, mentre que l'any 2004 les víctimes mortals van ser 6. L'informe reflexa que la majoria dels accidents es produeixen en les hores puntes del dia, és a dir a primera hora del matí, al migdia i a les sis de la tarda, i habitualment les causes més comuns solen ser per manca d'atenció i per no respectar els senyals d'stop o de cedir el pas.




Comenta aquest article