Informació general

La Creu Roja Cambrils ensenya la població sobre com actuar davant una aturada cardíaca

Per Cristina Sierra

Els voluntaris de la Creu Roja van ensenyar com fer el massatge cardíac amb uns maniquins

La Creu Roja Cambrils va organitzar ahir a la plaça d'Aragó un acte informatiu per celebrar la Jornada Europea de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca 2014. Sota el lema "Les teves mans poden ajudar a salvar la vida d'una persona estimada", els voluntaris de l'entitat van repartir informació per tal de conscienciar la població sobre la importància de conèixer els protocols d'actuació en cas d'aturada cardíaca.

Les persones que es van acostar a la carpa de la Creu Roja també van poder posar en pràctica el protocol a seguir amb uns maniquins i sempre amb l'ajuda dels voluntaris de l'entitat. Segons va manifestar Miguel Escobar, voluntari de Creu Roja, a revistacambrils.cat, "tot i que Cambrils és una ciutat cardioprotegida és important organitzar jornades informatives per conscienciar sobre com actuar en cas que una persona pateixi una aturada cardíaca".

Recordem que, des del passat mes de juliol, Cambrils compta amb una xarxa de desfibril·ladors municipal. La xarxa té un total de 13 aparells que estan instal·lats a la zona esportiva municipal, al Palau Municipal d'Esports, a la farmàcia Barcelona, al Casal Municipal de la Gent Gran, a la farmàcia Mireia Valls, al Centre de Salvament de Platges, a la farmàcia Borràs, al centre cívic de Vilafortuny, a la farmàcia Hernàndez, a l'E.S. Vilafortuny –zona de la platja de Vilafortuny–, al Club Nàutic i a dos cotxes policials.

Comenta aquest article