Societat

El campió mundial de càlcul mental va oferir una demostració als alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz



Alberto Coto, el passat divendres amb alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Alberto Coto –la persona més ràpida del món fent càlcul mental– va oferir el passat divendres a l'edifici del col·legi La Salle una demostració de les seves habilitats matemàtiques als alumnes de secundària. El calculista va engrescar els alumnes amb diferents demostracions i jocs que van posar a prova la seva rapidesa mental.

Tots amb la calculadora a la mà van haver de fer tot un seguit d'operacions que Alberto Coto els hi anava dient: la data del naixement, més la suma dels anys de cadascú o la multiplicació d'un altre nombre. Tot plegat donava un resultat, amb el qual Alberto Coto era capaç de desxifrar la data de naixement exacta o el dia de la setmana de l'últim aniversari de cada alumne. Aquesta va ser una de les demostracions més sorprenents que va oferir als alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer en la seva visita a Cambrils.

Alberto Coto explica que el que fa "és oferir xerrades a centres educatius, fer demostracions i a través d'explicacions tècniques, motivar els joves sobre el càlcul i les matemàtiques". També explica que amb només 6 anys va aprendre a calcular jugant a les cartes "i després tot és qüestió de pràctica". Segons ell,  "hi ha una part de component innat, i una altra part que és molt de treball i molta pràctica. Després hi ha algunes proves que poden tenir el seu truc i ser més fàcils del que semblen. Però això meu és habilitat, habilitat pura".

L'asturià de 36 anys posseeix actualment dos rècords Guinness de càlcul en les modalitats de suma de 100 xifres simples en 19,23 segons i la multiplicació mental de dos nombres de 8 xifres cadascun en 56,50 segons. El 30 d'octubre de 2004 també va proclamar-se campió del món en ambdues modalitats a la ciutat alemanya d'Annaberg-Buchholz.

Comenta aquest article