Informació general

S'inicia la campanya de poda dels arbres

Per Cristina Sierra

Aquest matí s'han iniciat els treballs de poda a la zona de l'Eixample Platja

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de poda dels arbres del municipi. Des del passat dilluns, els operaris de la brigada estan podant les moreres dels carrers i zones verdes de la zona de Ponent, mentre que els jardiners de l'empresa Bordera –una de les empreses responsables del servei– s'encarreguen dels arbres de l'Eixample, l'Eixample Platja i el Port.

Cal dir que, ahir al matí, els veïns de l'Eixample que viuen als carrers de Santa Joaquima Vedruna i a l'Avinguda de Josep Vidal i Barraquer es van veure afectats durant una estona per aquests treballs. Des del consistori han apuntat que la llum es va tallar per quatre arbres situats en dos punts del carrer de Santa Joaquima de Vedruna. Segons han explicat, aquests arbres han anat creixent al llarg dels anys i els cables elèctrics propers han anat quedant per dins i, per evitar riscos laborals, es va decidir tallar el servei durant unes hores.

Poda simultània

Enguany la campanya de poda es realitzarà simultàniament a les quatre zones del municipi: Ponent, Centre-Vila, Centre-Port i Vilafortuny. La setmana vinent, l'empresa Urbaser, que s'encarrega de la zona de Centre-Vila, començarà a podar els plataners dels carrers del Pinaret, mentre que l'empresa Agrotarraco podarà les moreres properes al castell de Vilafortuny.

Recordem que la concessió del servei de jardineria es va treure a concurs a finals del passat mes de gener i va entrar en funcionament a principis de maig. Des del consistori es va establir que la brigada municipal de jardineria, formada per set persones, s'encarregaria directament del manteniment de la zona de Ponent i les altres tres àrees es van adjudicar a les empreses Urbaser, Agrotarraco i Jardineria Bordera.

Els operaris d’Urbaser treballen en el manteniment del Centre-Vila amb 209.011 metres quadrats de zones verdes (inclou el Parc del Pinaret, el Parc del Pescador i Nou Cambrils), 3.621 arbres, 174 jardineres i 16 àrees de joc infantil. Per la seva banda, Jardineria Bordera té adjudicada la zona Centre-Port amb 140.448 metres quadrats de superfície verda, 1.770 arbres i 275 palmeres, 154 jardineres i 7 parcs infantils. I, per últim, els jardiners d’Agrotarraco fan el manteniment de Vilafortuny, que disposa de 300.432 metres quadrats de zones verdes, 2.514 arbres i 204 palmeres,28 jardineres i 21 àrees infantils.

Els treballs de poda van obligar a tallar la llum dels carrers de Santa Joaquima de Vedruna i l'Avinguda de Josep Vidal i Barraquer, ahir al matí

Comenta aquest article