Informació general

L'Ajuntament reestructura les comissions informatives

Per Cristina Sierra

El ple va aprovar el nou horari de les comissions informatives presidides pels regidors de CiU

La sessió plenària celebrada ahir al matí va aprovar la reestructuració de les comissions informatives després de la remodelació del govern municipal. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va repassar els canvis del cartipàs municipal. La nova regidora Marta Borràs ha assumit l'àrea de Salut, Polítiques d'Igualtat i d'Integració; Lluís Abella s'encarrega de la regidoria d'Esports, Festa i Hisenda; Lluïsa Rom s'encarrega de la regidoria de Benestar Social, Família i Personal i Dani Milan porta la regidoria de Governació i Noves Tecnologies.

Un cop explicada la remodelació, Mercè Dalmau va explicar que la comissió informativa de la regidoria de Salut serà els dimarts a les 9 del matí; la comissió de Governació i Noves Tecnologies, els dimarts a les 9:30; la comissió d'Esports, Festa i Hisenda serà els dimarts a les 10, i la comissió de Benestar Social, Família i Personal a les 11:30.

Oliver Klein: "Hi ha una càrrega de treball i responsabilitat mal repartida"

A continuació, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va qüestionar com s'havien repartit les regidories després de la incorporació de Marta Borràs. Klein va apuntar: "hi ha una càrrega de treball i responsabilitat mal repartida. La regidoria de Salut correspon a una part molt petita del que es feia a la regidoria de Benestar Social. Tot plegat sembla un poti-poti".

L'alcaldessa va contestar les paraules de Klein afirmant que la nova regidoria de Salut "s'ha creat partint de la base que tant les polítiques d'igualtat com les d'inclusió s'han treballat de manera transversal i ho volem potenciar". Dalmau va assegurar que la reestructuració de l'organigrama municipal en quatre grans àrees que "segueix sent vàlida. Hem demostrat que funciona i per això continuarem endavant amb aquesta estructura".

Per la seva part, la portaveu del PSC –Ana López– va titllar de "mala decisió política" la reestructuració del govern i el regidor no adscrit Dani Pallejà va apuntar que era potestat de l'equip de govern fer els canvis convenients pel seu funcionament. Els nous horaris de les comissions informatives es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions dels grups de l'oposició.

Pagament de les subvencions a les ONG's

Per altra banda, el ple va aprovar de manera unànime la despesa plurianual per la compra de dotació d'aigua de reserva al Consorci d'Aigües de Tarragona. El regidor de Serveis –Antonio Laguna– va explicar l'Ajuntament pertany al Consorci d'Aigües de Tarragona amb una participació de 3.742.187 m3/any de dotació. El que es proposava ahir al ple era augmentar la reserva d'aigua en 90.000 m3 d'aigua per a l'any 2015 per un import anual de 19.888 euros (IVA inclòs), degut a l'increment de la població els mesos d'estiu.

Durant el plenari també es va aprovar el pagament de les subvencions directes a les ONG's locals. La regidora de Relacions Cíviques –Laura Mellau– va explicar que el Consell de Cooperació està format per set ONG's i que s'havia decidit conjuntament fer una subvenció directa de 2.000 euros per cadascuna. En aquest punt, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va lamentar que la política de cooperació havia canviat al llarg dels anys i que havien desaparegut associacions, deixant entreveure que era culpa de l'equip de govern. La regidora va contestar a Klein que ell forma part del Consell i és conscient que des de la regidoria "ajudem a les associacions amb el que podem". L'alcaldessa també va voler contestar les paraules del portaveu de l'NMC manifestant: "a Cambrils hi ha ONG's que treballen en projectes locals i això és lo important. És molt millor que els projectes siguin locals que no anar a subvencionar projectes de fora, que no és que no siguin necessaris, però primer s'ha de solucionar el que tenim a casa".

S'aprova la subvenció a l'Associació Cultural Revista Cambrils

Un altre dels punts que es va aprovar de manera unànime va ser la subvenció que s'atorga anualment a l'Associació Cultural Revista Cambrils, un conveni que té establert l'associació amb l'Ajuntament des de fa més de 10 anys. Els grups de l'oposició van valorar molt positivament la feina que fa diàriament la Revista Cambrils. "S'ha de reconèixer que és l'únic mitjà local i reconeixem la seva professionalització", va manifestar Oliver Klein.

Per últim, el ple va aprovar el conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament per a la realització d'activitats complementàries específiques de l'ESO adreçades a l'alumnat amb necessitat educatives  específiques derivades de la inadaptació al medi escolar en unitats d'escolarització compartida (UEC) per al curd 2014-2015. Tal com va explicar la regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana–, la quantitat màxima per alumne serà de 560 euros des del mes de setembre de 2014 fins al juny de l'any vinent.

Comenta aquest article