Informació general

La Generalitat adjudica a Cambrils una subvenció de gairebé 6 milions d'euros per la millora del Barri Antic

Per Redacció



El projecte inclou la construcció d'un centre cívic a l'antic edifici dels bombers i la recuperació de la muralla
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat va fer públics ahir els municipis que es podran beneficiar dels ajuts de la tercera convocatòria de la Llei de millora de barris. Aquest era el segon any que l'Ajuntament s'acollia a la convocatòria d'ajuts per tal de millorar el Barri Antic de Cambrils.

La Generalitat ha escollit un total de 17 projectes arreu de Catalunya i ha valorat aquells que inclouen millores en l'espai públic, la rehabilitació d'edificis, provisió d'equipaments o la supressió de barreres arquitectòniques, entre d'altres.

Entre les accions a dur a terme pel projecte presentat per l'Ajuntament, que té com a antecedent immediat el projecte d'intervenció integral elaborat l'any 2005, destaquen per exemple la construcció del Centre Cívic La Muralla que es construirà a l'antic edifici dels bombers, la construcció d'un centre de dinamització econòmica al forn del Tallero, la rehabilitació del refugi de la Guerra Civil que va quedar al descobert recentment, la rehabilitació de la muralla, la creació d'espais verds o l'eliminació de barreres arquitectòniques dels carrers, entre d'altres.

El Projecte d'Intervenció Integral del Barri Antic del municipi té un pressupost d'11,8 milions d'euros i la Generalitat en subvencionarà el 50%, és a dir, 5,9 milions d'euros. En un principi les actuacions a dur a terme s'havien pressupostat amb 17 milions d'euros, la qual cosa indica que la Generalitat ha exclòs algunes de les actuacions previstes en el projecte inicial. Les accions del projecte –algunes d'elles ja s'estan duent a terme, com és el cas de la construcció del Parc del Pinaret o la posada en marxa de la campanya "Cambrils + bonica"– s'hauran de realitzar en un període màxim de quatre anys.

Comenta aquest article