Informació general

Es posen en funcionament les zones blaves a diferents carrers del Port

Per Lluís Rovira i Barenys



Parquímetre instal·lat a la zona central de la rambla de Jaume I
A partir d'avui comencen a funcionar les zones blaves a diferents carrers del Port. Enguany hi ha unes 1.150 places entre la zona de davant del port, el passeig del Regueral, l'avinguda de la Diputació, el Parc del Pescador, un tram del passeig de La Salle, la plaça del Pòsit, l'avinguda dels Països Catalans, la rambla de Jaume I i els carrers de les Barques, Robert Gerhard, Eduard Toldrà i Ferran Sors. La principal novetat d'enguany és que la rambla de Jaume I ja s'ha senyalitzat tota com a zona blava, de dalt a baix. L'any passat la zona blava a la Rambla només arribava al tram que va des del carrer de Ramon Llull fins al carrer de Juan Sebastian Elcano, a més del tram final, el que va des de la plaça d'Aragó fins a la rotonda del Club Nàutic. El tram incorporat enguany suposa un increment d'unes 82 places.

A part de la zona blava de la plaça del Pòsit i el carrer de les Barques, que ja funciona com a tal tot l'any, la resta es posa en marxa avui, a excepció de l'avinguda de la Diputació, que ho farà el 15 de juny, i deixaran de funcionar com a zones blaves el 30 de setembre amb una important excepció, el carrer de Robert Gerhard i l'avinguda dels Països Catalans continuaran sent zona blava durant la resta de l'any ja que, segons ha comentat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Savall, "així ens ho han demanat els comerços de la zona".

Preus i bonificacions

La zona blava funcionarà tots els dies de les 10 a les 2 del migdia i de les 5 a les 10 de la nit. El preu és de 0,60 euros l'hora. Existeixen unes targetes de bonificació de 15 euros de valor d'ús que fora de temporada es poden adquirir amb un 40% de descompte i ja en plena temporada de funcionament de les zones blaves, amb un 20% de descompte.

Els comerços de la zona poden adquirir unes targetes acreditatives per a la temporada al preu de 120 euros. D'altra banda, els veïns que acreditin la seva residència i la domiciliació del seu vehicle en aquestes zones podran adquirir unes targetes acreditatives al preu de 60 euros que els permetrà estacionar fins a quatre hores seguides en zona blava.

Comenta aquest article