Informació general

La Federació de Municipis de Catalunya es reuneix a Cambrils per aprovar una declaració de suport als municipis afectats pels robatoris

Per Judit PinazoEls membres de la comissió executiva de l'FMC acompanyats de diferents alcaldes del Baix Camp, ahir després de la reunió
El comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) es va reunir ahir a la tarda a l'Ajuntament de Cambrils. La reunió es va realitzar a Cambrils per tal de mostrar el suport per part de la Federació a l'onada de robatoris que ha patit la demarcació de Tarragona en les últimes setmanes. En la reunió es va aprovar una declaració de suport a tots aquells municipis que han estat víctimes de l'onada d'assalts, en molts casos acompanyats de violència i que han creat una alarma social entre la població.

Prèviament, el president de l'FMC i alcalde de Sabadell –Manuel Bustos– i tres vicepresidents de l'entitat (els alcaldes de Reus –Lluís Miquel Pérez–, del Prat de Llobregat –Lluís Tejedor– i de Sant Andreu de Llavaneres –Víctor Ros–) es van reunir amb l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i altres alcaldes del Baix Camp per analitzar la situació d'inseguretat ciutadana i per tal  d'acordar la declaració de suport que el comitè executiu de l'FMC va aprovar en la reunió de la tarda. En aquesta trobada també hi van assistir, entre d'altres, l'alcalde de Salou –Esteve Ferran–, l'alcalde de Pratdip –Josep Montané–, l'alcalde de Vinyols i els Arcs –Josep M. Vidal–, l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant –Josep Castellnou– i l'alcalde d'Alforja –Josep Mariné– .

Robert Benaiges es va mostrar molt agraït pel fet que la Federació de Municipis hagués triat Cambrils per celebrar la reunió "és important que un estament com la Federació, que representa la immensa majoria de municipis de Catalunya, es reuneixi a Cambrils per parlar de seguretat i sobre allò que cal fer des de les institucions per donar solucions i tranquil·litat a la població".

El text de la declaració

La declaració expressa, per una banda, el suport de la Federació als veïns afectats pels robatoris i als consistoris on s'han produït aquests actes delictius. Tot i que l'FMC valora positivament els compromisos adquirits per les diferents administracions, tal com explicava ahir el seu president –Manuel Bustos– la declaració demana "una millora en els mecanismes de coordinació entre tots els cossos de seguretat de l'estat per aconseguir la màxima efectivitat en les seves actuacions".

La declaració posa de manifest la necessitat de donar continuïtat a l'augment dels efectius de seguretat destinats arran de l'onada de robatoris i que la seva presència ha de ser permanent fins que es produeixi els desplegament dels Mossos d'Esquadra. 

Per últim, la declaració anuncia que demanarà al Govern de la Generalitat i al Govern de l'Estat que s'estudiïn els canvis legislatius, no únicament amb l'enduriment de les penes, que permetin treballar la justícia i les forces de seguretat amb més eficàcia.

Bustos va anunciar que traslladaran la declaració al Govern Central i a la Generalitat. També ho faran als Ajuntaments i els que ho vulguin podran adherir-se a la declaració.

Comenta aquest article