Informació general

El curs escolar 2007-2008 Cambrils comptarà amb un nou CEIP situat a l'avinguda del Mas de Clariana de Vilafortuny

Per Judit Pinazo



El nou CEIP s'ubicarà en un terreny situat a l'avinguda del Mas de Clariana
Ahir al vespre es va celebrar el ple ordinari del mes de maig. Dels 13 punts de l'ordre del dia del ple destaquen l'aprovació de l'acord inicial de cessió de terrenys al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la construcció d'un nou CEIP al municipi de cara el curs escolar 2007-2008.

Inicialment, tal i com va explicar ahir l'alcalde –Robert Benaiges– en roda de premsa, s'havia previst construir aquest nou centre de primària a la zona de ponent, però segons Benaiges s'ha decidit canviar la ubicació perquè "en l'àmbit de matriculació del curs vigent es va comprovar que a la zona de ponent, és a dir en el barri de la Llosa, les peticions de matrícules són molt inferiors a les peticions de la zona de llevant del municipi, on hi trobem els barris de Molí de la Torre i Vilafortuny". Segons Benaiges, això indica que la necessitat de construció del nou CEIP a la zona de llevant "és prioritària".

El nou centre s'ubicarà en el terreny contigu a aquell en què actualment s'hi està construint el Centre Cívic de Vilafortuny, situat a la cantonada del vial del Cavet i l'avinguda del Mas de Clariana. El nou CEIP comptarà amb una superfície superior als 8.000 metres quadrats i està previst que entri en funcionament el setembre del 2007.

Per altra banda, segons va explicar ahir Robert Benaiges, es contindrà la cessió del terreny situat a la zona de ponent on estava previst en un principi ubicar-hi el nou CEIP ja que "el municipi va creixent i la Generalitat també ens ha reclamat que mantinguem aquesta cessió per tal de preveure, un cop enllestit el nou CEIP a  Vilafortuny, la construcció d'un altre centre de primària en aquest espai".

Nou IES a Vilafortuny

Segons Benaiges, ahir mateix va arribar a l'Ajuntament el projecte del futur IES de Vilafortuny que s'ubicarà davant del CEIP Guillem Fortuny, a tocar del vial del Cavet. El centre s'ha de posar en funcionament el proper mes de setembre i de fet aquests dies ja s'han començat a fer les obres. Aquest serà un institut de secundària que incialment començarà amb el cicle inicial de l'ESO (primer i segon d'ESO), de cara al curs 2007-2008 es farà el segon cicle i l'altre any ja començarà el batxillerat. Segons Benaiges és molt important la construcció d'aquest centre, ja que poc a poc, i tenint en compte el ràpid creixement de la pobació, s'han d'anar oferint més infraestructures escolars.

Benaiges va explicar que en tres anys s'hauran construït tres centres de primària, un de secundària i l'ampliació de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que està prevista per a enguany i que es farà amb un pressupost de 2 milions d'euros.

Comenta aquest article