Informació general

Prop de 500 veïns de Vilafortuny i el Molí de la Torre surten al carrer per reclamar una major seguretat ciutadana

Per Judit Pinazo



Els manifestants van recorrer el tram superior de l'avinguda de Vilafortuny fins a l'N-340
Més de 500 veïns de Vilafortuny i del Molí de la Torre van manifestar-se ahir al vespre a Vilafortuny per reclamar una major seguretat ciutadana. A partir de les vuit de la tarda els veïns van anar concentrant-se en el punt de trobada, l'esplanada situada davant del Divertipark. Les pancartes de les associacions de veïns, que van encapçalar la manifestació, eren prou eloqüents i deixaven ben clar les principals reivindicacions dels veïns: "Sortim al carrer perquè ens entren a casa", "La seguretat és un dret" o "Atracos, basta ya".

La vicepresidenta d'Entitats de Vilafortuny –Arantxa Uranga– va explicar abans de començar la manifestació els principals motius de la seva reivindicació: "havíem de manifestar de manera clara la situació d'indefensió i desprotecció en què ens trobem actualment, sobretot arran dels últims robatoris amb caràcter violent que s'han produït". Segons Uranga l'objectiu de la seva protesta és demanar a les autoritats i les administracions una resposta contundent i solucions concretes, i l'assumpció de responsabilitat. Per altra banda, Uranga també va explicar que des de les dues associacions s'ha demanat l'adhesió a totes les altres entitats de Cambrils, per a properes ocasions, i no descarten organitzar noves mobilitzacions més endavant conjuntament amb veïns d'altres municipis, tot i que aquesta última idea encara està per determinar.

El president de l'Associació de Veïns i Propietaris del Molí de la Torre –Mariano Pérez– va ser l'encarregat de llegir un petit manifest abans de començar la manifestació on denunciava la necessitat d'augmentar els efectius policials, però on també es demanava la necessitat prioritària de modificar algunes lleis, emplaçant els polítics que compleixin amb aquesta responsabilitat.

La manifestació es va iniciar cap a dos quarts de nou, quan els veïns es van dirigir per l'avinguda de Vilafortuny cap a la rotonda de l'N-340, on van tallar la circulació durant uns quinze minuts. La tallada de l'N-340 no va ocasionar cap aldarull i els veïns van cridar enèrgicament consignes com "Més seguretat, ja", "Volem la seguretat que paguem" o  "Rangel, ens has fallat".

El testimoni d'un afectat

Un dels afectats d'un dels robatoris amb violència que s'han produït en les últimes setmanes, Phillipe Trujillo, va ser present en la manifestació d'ahir i va decidir explicar davant els mitjans de comunicació la seva pròpia experiència. Phillipe va explicar que van entrar a casa seva cinc persones, quan estaven dintre el matrimoni encarregat del servei de la casa i la seva filla acompanyada d'una amiga, totes dues de tretze anys d'edat. Els assaltants van segrestar les dues joves en una habitació i les van amenaçar amb armes blanques per tal que donessin la combinació de la caixa forta de la vivenda. La filla de Phillipe Trujillo va indicar on era la caixa forta i els assaltants van aconseguir treure la caixa forta de la paret i obrir-la per prendre els diners que contenia. Trujillo va explicar que els lladres van prendre-li també joies i alguna arma de caça. Quan van obtindre el motí que volien, van deixar les dues joves i el matrimoni tancats en una habitació i van fugir.

Comenta aquest article