Societat

El Centre Cultural acull una xerrada sobre els reptes dels mitjans de comunicació en l'educació infantil

Per Lluís Rovira i Barenys



El col·laborador de l'OETI, Marc Vila, en un moment de la xerrada d'ahir al vespre al Centre Cultural
"La televisió té un poder d'addició molt gran i dóna molta informació. A més, la indústria del consum ha fet que les televisions siguin cada vegada més barates i això ha provocat un alt grau d'individualisme, fent que cada persona es miri la seva pròpia televisió a la seva habitació". Aquesta era una de les reflexions que Marc Vila, col·laborador de l'Observatori Europeu de la Televisió Infantil (OETI) aportava a la vintena d'assitents a la xerrada que amb el títol "Els reptes dels mitjans de comunicació: pantalles sanes, especialment la televisió" es va celebrar ahir al vespre a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional. Aquesta xerrada estava organitzada pel CEIP Joan Ardèvol i la seva AMPA.

La xerrada es va convertir en un col·loqui obert a tots els assistents que van coincidir en el fet que una part important de la programació televisiva que arriben a veure els infants té un contingut inapropiat.

L'OETI és una entitat sense afany de lucre que des de l'any 1997 treballa per assolir que els programes de televisió destinats a la canalla siguin formatius, educatius i entretinguts. Aquest observatori té com a objectiu estudiar i analitzar l'evolució dels continguts dels programes de televisió infantil i dels seus derivats multimèdia proposant models d'anàlisis. A més, l'OETI crea i desenvolupa temes adequats per a la formació contínua en matèria de televisió i multimèdia per a nens. Amb aquesta finalitat, l'OETI coopera amb universitats, centres educatius i, en general, amb entitats vinculades al món de la formació.

Comenta aquest article