Informació general

El ministre Rubalcaba es compromet a augmentar els efectius de la Guàrdia Civil a les comarques de Tarragona

Per Redacció

Ahir a la tarda senadors i alcaldes de la demarcació de Tarragona es van reunir, al Congrés dels Diputats, amb el ministre de l'Interior –Alfredo Pérez Rubalcaba–, per tal de demanar al ministre una major presència  dels cossos i forces de seguretat a la província de Tarragona, després que en les darreres setmanes diversos municipis hagin patit robatoris amb violència.

A la reunió hi van assistir l'alcalde de Reus –Lluís Miquel Pérez–, l'alcalde de les Borges del Camp i president del Consell Comarcal del Baix Camp –Robert Ortiga–, així com els diputats per Tarragona Francesc Vallès (PSC) i Josep Maldonado (CiU), i el senador Lluís Aragonès (ERC), que van traslladar al ministre de l'Interior la situació que pateix la zona i la necessitat d'ampliar la dotació i els mitjans de què disposa la Guàrdia Civil.

Un cop finalitzada la reunió, els assistents van mostrar la seva satisfacció, ja que Rubalcaba es va comprometre a replantejar el mapa de seguretat de la zona i en els propers dies farà públic l'increment dels efectius de la Guàrdia Civil, que s'afegiran a les dotacions ja anunciades dilluns pel delegat del Govern a Catalunya –Joan Rangel–. Cal destacar que l'increment dels efectius de la Guàrdia Civil no serà provisional, ja que es mantindrà fins que es produeixi el desplegament dels Mossos d'Esquadra el setembre de 2008.

Millorar l'actuació i la coordinació dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i fomentar la investigació i la col·laboració amb els països d'origen de les bandes criminals són també alguns dels compromisos que va anunciar Rubalcaba.

Reunió amb la consellera Tura

Ahir a la tarda diferents representants del Consorci del Camp, entre ells l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, l'alcalde de Salou –Esteve Ferran– i l'alcalde de Vila-seca – Josep Poblet– es van reunir a Barcelona amb la consellera d'Interior –Montserrat Tura– per tal de presentar-li un estudi
elaborat des del Consorci sobre temes de seguretat i els problemes que pateix el territori. Les solucions que es proposen des de la Conselleria d'Interior, segons ha explicat Robert Benaiges, passen per millorar la seguretat passiva, és a dir l'autoprotecció, i millorar la seguretat en els barris perifèrics a les ciutats, com és el cas de les urbanitzacions. Segons Benaiges, la consellera Tura va expressar la necessitat que les vivendes situades fora de les ciutats comptin amb sistemes d'alarmes, gossos…

Les càmeres de vigilància als carrers és una altra de les opcions que va proposar la consellera Tura per tal de millorar la seguretat, càmeres fotogràfiques que facin fotografies, per exemple a vehicles que passen els semàfors en vermell. Aquesta és una mesura més relacionada amb trànsit però que segons Benaiges també pot tenir efectes en temes de seguretat.

Segons la consellera Tura  hi ha hagut en els últims dies un reforç de la presència dels Mossos d'Esquadra, sobretot en tasques de control i no tant de trànsit i una millora de coordinació entre els cossos de seguretat. Per altra banda, a partir del març de 2007 està previst que estigui enllestida la caserna dels Mossos d'Esquadra a Reus, que donarà servei a tota la demarcació. Segons Benaiges, això "és una noticia molt positiva".

Comenta aquest article