Informació general

El PPC farà més de 400 actes sectorials en la campanya del referèndum argumentant el no a l'Estatut

Per Lluís Rovira i Barenys



Rafael Luna, el segon per la dreta, amb militants locals a la seu del PP de Cambrils, el passat divendres 19 de maig
El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Rafael Luna, es va reunir amb els membres del PP local, el passat divendres 19 de maig, per explicar la decisió del PP de Catalunya de dir no a l'Estatut i per parlar de la mobilització que farà el partit en la campanya del referèndum. Segons va explicar Luna, l'activitat d'aquest divendres passat l'estaven portant a terme tots els diputats del Parlament de Catalunya i diputats al Congrés, i es feia a municipis de més de 20.000 habitants i a capitals de comarca de menys de 20.000 habitants.

El PPC té previst fer més de 400 actes sectorials en la campanya del referèndum, als quals s'han d'afegir els gairebé 150 actes previstos fins acabar el mes de maig. Segons Luna, "serà una gran mobilització del partit, però el que més ens interessa i on centrarem més la campanya és en fer una gran pedagogia a tots els sectors de la societat per explicar-los la gran motivació nostra quant al no a l'Estatut".

Pèrdua de suport

El secretari general del PPC també va mostrar la seva indignació per la campanya presentada pel PSC dient que votar no a l'Estatut és votar contra Catalunya, "dir que votar no a l'Estatut és votar no a Catalunya és tenir la poca vergonya de voler ser els únics representants de Catalunya. Ells representen una part de Catalunya, com ERC representa una altra part, com CiU representa una altra part o com nosaltres representem una altra part. Per tant, ells no poden apoderar-se de la representativitat de Catalunya".

Luna va assegurar que el PSC té por que l'Estatut "no surti realment com estava previst, un Estatut que va tenir un 90% de suport al Parlament de Catalunya i que quan arriba a Madrid té un 54% de suport al Congrés de Diputats i acaba amb un 46% al Senat; aquest Estatut ja no es pot dir que és l'Estatut de 1979, l'Estatut que va tenir el 90% del suport dels catalans". Davant d'aquesta pèrdua de suport i davant el que Luna qualifica de "fracàs del tripartit", el PPC demana a Pasqual Maragall, primer que tot, que convoqui eleccions anticipades abans del referèndum i, en segon lloc, que no es torni a presentar a les eleccions, "aquestes són les condicions que demanem, que s'anticipin les eleccions, que el nou govern faci una reflexió si aquest Estatut ha d'anar a un referèndum i que el senyor Pasqual Maragall se'n vagi cap a casa, que és el favor més gran que ens pot fer a tots els catalans".

Comenta aquest article