Informació general

Els actes d'aquest cap de setmana al Parc del Pescador clouen les Jornades Interculturals i Solidàries 2006

Per Redacció



Un gran nombre de persones van participar, ahir al vespre, en la degustació de gastronomia internacional
Aquest cap de setmana es van cloure les terceres Jornades Interculturals i Solidàries organitzades per les Àrees de Cooperació i Solidaritat, i de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de 30 ONG i entitats municipals.

Durant tota la jornada de dissabte i diumenge al matí, el Parc del Pescador va acollir la Fira de la Solidaritat, en què les diferents ONGD participants van exposar els seus productes i van donar a conèixer els seus projectes. També, en aquest mateix espai es va poder visitar l'estand de Qui Deu a Qui?

El mateix dissabte al vespre, va tenir lloc la tradicional degustació de gastronomia internacional, amb gran participació de públic, en la qual els diferents col·lectius i entitats municipals van elaborar plats típics d'alguns països com el Marroc, el Perú o Alemanya. El preu simbòlic d'aquest tast internacional va ser de 3 euros. Uns diners recaptats amb la degustació que aniran destinats a projectes d'Ajuts d'Emergència d'aquest any 2006. El grup de sevillanes de l'Associació de Veïns del Nou Cambrils i el de dansa oriental i folklore llatinoamericà van ser els encarregats de tancar la festa amb els seus espectacles.

I diumenge al matí es van tancar aquestes terceres Jornades Interculturals i Solidàries amb el Taller de la Diversitat, que va ser organitzat per la Companyia Teia Moner. En aquesta activitat, el públic va ser l'encarregat de construir titelles tradicionals dels cincs continents, amb les tècniques tradicionals de cada zona i la seva història.

A banda de totes aquestes activitats, el Parc del Pescador també va ser l'escenari durant aquests dies de diferents exposicions com "Deute extern, una fàbrica de pobresa", que va ser organitzada per l'ONG SETEM-Catalunya juntament amb l'Observatori del Deute Extern en la Globalització, "Feminicidi, de Ciudad Juárez a Catalunya" organitzada per Acció Solidària-IGMAN o l'exposició de projectes de cooperació i desenvolupament subvencionats per l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article