Esports

El Club Atletisme Cambrils suma una medalla d'or i dues de bronze al campionat de Catalunya de decatló i heptatló màster

Per Pere Ferrando



Cristina Mur durant la prova de salt de llargada
El passat cap de setmana es va disputar a l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cambrils el Campionat de Catalunya de decatló i heptatló en categoria màster. Aquesta va ser la 4a. edició i cal tenir en compte que les tres anteriors també es van disputar a casa nostra. El Club Atletisme Cambrils segueix, així, amb la tradició d’organitzar un Campionat de Catalunya cada temporada des de que es va inaugurar la pista d’atletisme ara fa 7 anys.

Les proves que es disputen al Decatló es reparteixen en dues jornades i són:
¬    1a. jornada: 100 m. llisos / Salt de llargada / Llançament de pes / Salt d’alçada i 400 m. llisos
¬    2a. jornada: 110 m. tanques / Llançament de disc / Salt amb perxa / Llançament de javelina i 1.500 m. llisos

A nivell femení es disputa l'Heptatló. Les proves es reparteixen en dues jornades i són:
¬    1a. jornada: 100 m. tanques / Salt d’alçada / Llançament de pes i 200 m. llisos
¬    2a. jornada: Salt de llargada / Llançament de javelina i 800 m. llisos

Els atletes màster tenen les categories d’edats agrupades de 5 en 5 anys, començant a partir dels 35 anys. Per aquest motiu es va donar la circumstància que hi van haver 8 campions de Catalunya, cadascun a la seva categoria d’edat.

De part del club hi van participar tres atletes: la Cristina Mur, el Pere Estadella i el Pere Ferrando, essent el club de Catalunya que més atletes va aportar. Els resultats van ser favorables als atletes locals, ja que Cristina Mur assolia l'or i tant Pere Ferrando com Pere Estadella aconseguien un bronze cadascun –participaven en categories diferents–. D'aquesta forma també feien que el club fos el que més metalls assolia de tots els clubs catalans.
En el decurs del campionat, la Cristina batia el Rècord de Cambrils i el Rècord Territorial de salt d’alçada amb una marca de 1.47 m. i el de l’heptatló amb un total de 3.592 punts. Pere Estadella també ho feia amb el de Decatló amb una puntuació de 3.121 punts. També cal fer esment que els guanyadors de les categories M-45 i M-50 batien el Rècord de Catalunya de Decatló de les seves categories.

Campionat territorial de proves combinades aleví

Paral·lelament es disputava el Campionat Territorial de Proves Combinades en categoria aleví. El rendiment dels atletes locals va ser excel·lent:
L’Aina Sabater guanyava la Tetratló femenina amb una marca de 1.576 punts que suposava un nou Rècord de Cambrils de l’especialitat. Tanmateix, batia el Rècord de Cambrils a la prova de 60 m. tanques amb un registre de 10”73 i el de salt de llargada amb una marca de 4.06 m.
El Jan Chiló guanyava el Tetratló masculí amb una marca de 849 punts.
Amb aquestes puntuacions ambdós atletes assoleixen la selecció per a participar al Campionat de Catalunya del proper cap de setmana.

Control Primavera

Conjuntament es disputava el Control Primavera obert a totes les categories, a fi i efecte que els atletes participants poguessin assolir mínimes de participació a Campionats nacionals i estatals. La participació d’atletes d’arreu de Catalunya ha estat molt alta.
A nivell local cal destacar les següents actuacions:

¬    Elisa Laguna: Disputava l’Heptatló femení fora de concurs. Assolia el Rècord del club a les proves de 100 m. tanques amb una marca de 16”32 i l’Heptatló amb un total de 3.764 punts. Amb aquesta puntuació assolia la marca mínima de participació al Campionat de Catalunya que es disputarà el proper cap de setmana
¬    Montse Rovira: Guanyava els 1.500 m. llisos amb una marca personal de 5’31”07. A la mateixa prova, l’Anna Riu era 4a. amb una marca personal de 5’37”61.

Comenta aquest article