Informació general

Es presenta la Xarxa Solidària per a la Fibromiàlgia a Cambrils

Per Èlia Bellmunt



Una trentena d’assistents van participar en el taller de reeducació, manteniment i relaxació postural
El passat divendres 12 de maig es va celebrar Dia Internacional de la Fibromiàlgia. Per tal de fer-se’n ressò a Cambrils, des de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament es va programar una jornada d’actes.

El mateix dia 12 de maig, al Casal Municipal de la Gent Gran, M. Josepa Mesquida –presidenta en funcions de la Xarxa Solidària per a la Fibromiàlgia a les comarques de Tarragona– va oferir una xerrada que va ser escoltada per prop d’una cinquantena de dones. Mesquida va donar a conèixer la Xarxa Solidària per a la Fibromiàlgia, una entitat sense ànim de lucre creada el 2005, i alhora va assessorar totes les assistents en les preguntes que li van formular entorn de la Xarxa, la malaltia i la seva situació personal. Al llarg de la seva exposició, Mesquida va animar les assistents a crear una associació cambrilenca d’afectats per la fibromiàlgia: "sovint la família no ens comprèn perquè no entenen el que estem patint, però en les activitats que es realitzen a la Xarxa trobem el suport i la comprensió d’altres persones que senten exactament el mateix que nosaltres".

Després de la xerrada, al gimnàs del Casal, es va dur a terme un taller de reeducació, manteniment i relaxació postural. L’objectiu del taller era donar a conèixer exercicis que poden realitzar els afectats de la malaltia i alhora insistir en la importància de fer-los per tal de millorar les condicions de vida dels afectats. Les encarregades de dirigir aquest taller van ser les fisioterapeutes Raquel Ruiz i Ester Poblet.

Comenta aquest article