Informació general

El govern municipal demana al Ministeri de Foment que es rebaixi sis metres l’alçada del viaducte del futur traçat ferroviari

Per Lluís Rovira i Barenys



Un dels pilars del futur viaducte estarà gairebé a tocar del terreny de joc de l'Estadi Municipal de Futbol
L’Ajuntament de Cambrils ha demanat a la Subdirecció General de Construcció d’Obres Ferroviàries, organisme dependent del Ministeri de Foment, que el viaducte que s’ha de construir a Cambrils tingui una alçada inferior a la prevista en el projecte constructiu d’aquesta infraestructura. Això ho ha fet mitjançant una carta enviada aquest passat dimecres a aquest organisme.

L’actual projecte contempla un viaducte a 13 metres d’alçada al voltant de la zona esportiva municipal, lloc on hi haurà la nova estació del tren. El govern municipal considera que l’alçada del viaducte sumat a la catenària i a les marquesines de les andanes de l’estació "crearà un impacte visual i ambiental que limitaria el desenvolupament del municipi fins aquesta zona, tal i com es preveu al POUM". L’Ajuntament considera que es pot rebaixar uns sis metres aquesta alçada de manera que les vies quedarien a 7 o 8 metres d’alçada.

Extracció d’àrids

Aquesta disminució de l’alçada del viaducte, a més, suposaria extreure una quantitat menor d’àrids per fer els talussos. Amb l’actual projecte es preveu l’extracció de 300.000 m3 d’àrids, mentre que amb el rebaix se'n necessitarien entre 50.000 i 100.000 m3. En la carta enviada per l’Ajuntament es recorda que l’activitat d’extracció d’àrids a tot el municipi és incompatible amb les ordenances municipals i insten la Subdirecció General de Construcció d’Obres Ferroviàries a preveure aquesta circumstància de cara a l’execució del moviment de terres en la seva obra.

Retardar l’obra

Finalment, també es recorda que a causa de la construcció del nou traçat ferroviari els camps de futbol de la zona esportiva municipal es veuran afectats. L’Ajuntament sol·licita que es retardi l’execució de l’obra, almenys es aquesta zona, fins al final de la temporada 2006-2007, data en què els nous camps de futbol que està previst construir es preveu que estiguin totalment operatius.

Properament, segons va comentar el regidor d'Urbanisme, Joan Recasens, l'Ajuntament es posarà en contacte amb la Subdirecció General de Construcció d'Obres Ferroviàries per saber si s'atén aquesta petició.

Comenta aquest article