Informació general

Es destapa l'accés nord del refugi antiaeri del carrer de les Creus

Per Lluís Rovira i Barenys



L'accés al refugi antiaeri del carrer de les Creus descobert ahir es troba al costat del immoble situat al número 20 d'aquest carrer
Ahir a la tarda els operaris que treballen a les obres de remodelació del carrer de les Creus van trobar l'accés per la part nord al refugi antiaeri que hi ha en aquest carrer. La descoberta es va fer cap a les quatre de la tarda. Un cop feta la troballa, els operaris van retirar la runa que cobria les escales d’entrada i sortida i van deixar el refugi en condicions de poder-hi accedir.

Aquest accés es troba a tocar de l’immoble situat al número 20 del carrer de les Creus, pràcticament a l’alçada del carrer de Rovira, i representa l’entrada per la part nord al refugi antiaeri. El tram de refugi que va des d’aquest accés fins a la plaça de l’Església de Santa Maria es troba en perfecte estat de conservació i és el que es vol preservar per fer-lo visitable. Ara, l’Ajuntament ha de decidir si aquest accés es conservarà o no.

L’accés de la plaça de l’Església

L’altre accés al refugi antiaeri, el de la plaça de l’Església de Santa Maria, es va descobrir el passat 2 de febrer. Aquesta troballa va causar una gran expectació entre el veïnat. Després que els tècnics municipals van comprovar que l’estat de conservació del refugi era bo l’Ajuntament va decidir preservar-lo amb la intenció de condicionar-lo i fer-lo visitable. Des de llavors, aquest accés es troba protegit amb unes planxes metàl·liques.

Quan les obres de remodelació estiguin enllestides es farà la protecció definitiva de l’entrada al refugi, que, tal com van apuntar els tècnics, serà una protecció metàl·lica i no feta amb material transparent com s'havia proposat en un primer moment.

Comenta aquest article