Bon paper dels atletes cambrilencs en els campionats territorials d'atletisme a l'aire lliure

Tània Borrero, al capdavant, va aconseguir dues medalles de bronze i una d'or
El passat cap de setmana es va disputar a Reus la primera jornada dels campionats territorials a l’aire lliure en les categories aleví, infantil i cadet. El Club Atletisme Cambrils va participar-hi amb 12 atletes que van assolir una magnífica estadística, amb un total de cinc medalles d'or, quatre d'argent i quatre de bronze.

Tània Borrero va aconseguir, en la categoria infantil, una medalla d'or en la modalitat de disc, una medalla de bronze en triple salt i una altra en llençament de martell. Judith Codorniu, en categoria cadet, va fer-se amb la medalla d'or en salt amb perxa i la d'argent en llençament de javelina. Elbereth Lanciano, de categoria infantil, va aconseguir dues medalles d'argent una en llençament de disc i l'altra en llençament de martell. Laura Gámez –de la categoria aleví– va guanyar la medalla d'argent en salt d'alçada, Sandra Álvarez –de categoria cadet– va aconseguir el bronze en llençament de javelina i Silvia Gutiérrez –de categoria infantil– va aconseguir la medalla de bronze en els 3.000 metres llisos.

En l'apartat masculí, Carlos Martínez va aconseguir la medalla d'or en categoria cadet en els 300 metres llisos, Apolo Llaberia en categoria cadet va fer-se amb l'or en llençament de martell i finalment David Álvarez, de la categoria aleví, també va aconseguir la medalla d'or en salt de perxa.

En total, els atletes locals van assolir vora el 20% de les medalles en joc. A nivell territorial van ser el segon club en aquest apartat, a només dues medalles dels atletes del Gimnàstic de Tarragona. Actualment aquests dos clubs són els que marquen la pauta en categories d’iniciació.

Campionats de Catalunya

Per altra banda cal destacar que els cambrilencs Apolo Llaberia, Sandra Álvarez i Tània Borrero van aconseguir sis marques mínimes per participar als Campionats de Catalunya. A ressaltar que la marca assolida per l’Apolo li permet participar als Campionats d'Espanya que es disputaran el juliol al Prat de Llobregat.

Dins l’estadística també podríem afegir que es van aconseguir 15 noves millores de marques personals i 5 d’aquestes van entrar dins el rànquing top 10 de tots els temps. Aquest rànquing  dóna cabuda a les 10 millors marques de cada prova i cada categoria des de la fundació del club.