Informació general

Es constitueix la Secció de Municipis amb Estació Nàutica, una entitat d'àmbit estatal

Per Lluís Rovira i Barenys



La base nàutica de Cambrils està situada a la platja de l'Horta de Santa Maria
El passat 5 de maig va tenir lloc l'assemblea constituent de la Secció de Municipis amb Estació Nàutica, a Barcelona, aprofitant les dates de celebració del Saló Internacional de Turisme de Catalunya. En aquesta assemblea es van aprovar els estatuts de la secció i es va fer l'elecció del president i de l'executiva. L'alcalde de Torroella de Montgrí, Carles Negre, va ser nomenat president. Per la seva part, el regidor de Turisme de Salou, Marc Montagut, va ser elegit per formar part de l'executiva com a representant dels municipis de la nostra zona. El cambrilenc Joan Albert Campos també formarà part de l'executiva en qualitat de president de l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques. D'altra banda, el també cambrilenc Rafael Moreno va ser nomenat director tècnic i secretari en funcions d'aquesta nova associació.
Per part de l'Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig / Miami Platja hi van ser presents el regidor de Turisme de Mont-roig del Camp –Josep M. Mayol–, el regidor de Turisme de Salou –Marc Montagut–, el gerent del Patronat de Turisme de Salou –Juanma Alonso– i la subdirectora del Patronat de Turisme de Cambrils – Cristina Carmona–.

Entre d'altres acords es va establir una quota de 1.500 euros per municipi i any. Aquesta Secció de Municipis amb Estació Nàutica demanarà el seu ingrès a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Objectius

La nova entitat s'ha marcat uns objectius a desenvolupar de manera imminent. D'entrada es vol unificar la senyalització de totes les estacions nàutiques així com adoptar uns elements de comunicació comuna. Els actuals logos de cadascuna de les estacions nàutiques se substituiran per un de comú a totes elles. També s'ha marcat com a objectius el de promoure la inversió en infraestructures que fomentin el turisme i el de fomentar la investigació amb la finalitat de potenciar la seguretat, qualitat i diferents aspectes associats del turisme nàutic.

Pel que fa a l'Associació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig / Miami Platja, les tres bases nàutiques estan pràcticament enllestides però encara no estan en funcionament. L'obertura d'aquestes bases nàutiques és un dels aspectes que s'ha anat demorant d'any en any. La base nàutica de Cambrils es troba a la platja d'Horta de Santa Maria. Es va instal·lar l'any passat però encara no s'ha posat en funcionament.

Estand al SITC

Un any més, l’Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig / Miami Platja ha estat present al Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), que es va celebrar els passats 4, 5, 6 i 7 de maig, dintre de l’estand de l’Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya, amb el suport de Turisme de Catalunya.

Aquest any, les Estacions Nàutiques han apostat per posicionar-se dintre de la secció de turisme actiu, on el públic visitant té ja un interès especial pels esports d’aventura. Per donar l'oportunitat al públic de triar activitats nàutiques, les Estacions Nàutiques van posar una piscina al Saló, on es van desenvolupar batejos d’immersió i de caiacs de mar, en què els nens van ser els protagonistes.

Les Estacions Nàutiques van aprofitar la seva presència a la fira per promocionar les III Jornades de Portes Obertes, que tindran lloc el 3 i 4 de juny, on es desenvoluparan esports nàutics per a públic de totes les edats, com ara caiacs, esquí bus, batejos de windsurf, vela, i submarinisme, i excursions amb embarcacions a motor i vela. Aquestes activitats tindran un cost de només 5 euros per persona, en concepte d’assegurança. L’Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig / Miami Platja oferirà aquestes activitats als municipis de Salou i Cambrils, coincidint a Cambrils amb la Fira al Port.

Comenta aquest article