Camp

Les obres d’ampliació del cabal de desguàs del barranc de Barenys avancen a bon ritme

Per Redacció

L'alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, van visitar les obres ahir al matí

Les obres que s’estan duent a terme al tram final del barranc de Barenys, en el tram comprès entre el carrer del Sol i fins a la platja de Ponent de Salou –a tocar del terme municipal de Cambrils–, avancen a bon ritme. Ahir matí, l’alcalde de Salou –Pere Granados– i el regidor de Gestió de Territori, –Marc Montagut– van visitar els treballs i van constatar com ja hi ha el 50% de l’obra enllestida que afecta al trànsit el passeig Miramar, el qual només manté obert un dels dos carrils de circulació. La previsió és que a finals del mes de març estigui enllestida la totalitat de l’obra, per tant, permetrà la circulació en els dos sentits de circulació per la Setmana Santa.

El projecte, redactat pels serveis tècnics d’enginyeria de Salou, consisteixen en aixecar lleugerament el pas inferior, i refer l’asfalt, augmentant un 30% la capacitat de desguàs del barranc com ja es va fer en el primer tram d’obres. Amb les obres es passarà dels 25 metres cúbics per segon fins als 32 metres cúbics per segon. Aquesta segona fase del projecte es va adjudicar per un import de 92.710 euros. “Aquesta obra no és definitiva però, abans no tinguem el desviament del barranc de Barenys, el que hem de procurar és minimitzar l’impacte negatiu de quan plou en excés i evitar els danys que ocasionen al barri de la Salut”, va explicar l’alcalde, Pere Granados.

Projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys

Granados, va recordar que la solució definitiva arribarà amb l’execució del projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys, per la qual ja s’ha previst una partida de 4 milions d’euros al pressupost de la Generalitat d’enguany i que servirà per “iniciar, aquest any, el tràmit de l’expedient administratiu per tal d’adjudicar l’obra i executar-la”.  Les obres de canalització i desviament del barranc tenen un cost aproximat de 17 milions d’euros.
Cal recordar que els treballs, que executa en aquests moments l’empresa GICSA, estan valorats en poc més de 92.000 euros, una suma a la que s’hi han d’afegir els 140.000 euros que s’han invertit en la primera fase, la qual es va concloure el passat mes de juliol amb unes obres de reconstrucció del calaix de Barenys al carrer C, al barri de la Salut.  

Paral·lelament, en les properes setmanes, també començaran unes altres obres per tal de reforçar l’estabilitat dels murs laterals del passeig Miramar en les sortides d’aigua de pluvials existents a la Platja de Ponent, així com millorar-ne la fermesa després de l’erosió que han sofert alguns d’ells després dels darrers temporals. En aquestes obres es construiran uns murs de formigó armat als laterals units amb una solera de formigó.  Les obres a les sortides dels calaixos de pluvials que travessen la carretera i el passeig Miramar es realitzaran als carrers de Jaume Nualart; de la Salut; de Guillem de Claramunt; de Barenys, A; B i de l’Esperanto amb un cost addicional de 40.000 euros.

Comenta aquest article