Societat

La Fundació Privada Reddis premia tres antics alumnes de l’institut Cambrils pels seus treballs de recerca de Batxillerat

Per Gerard Ballester

Miguel Bernús, Ariadna Roca i Enric Petrus amb els guardons de la Fundació Privada Reddis

El passat dijous 30 de gener a la tarda, la Fundació Privada Reddis va organitzar a la seva seu de Reus l’acte de lliurament dels Premis de Recerca de Batxillerat que enguany arriben a la seva tercera edició. La finalitat dels premis que atorga la fundació és potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari post obligatori i sobretot premiar-ne l’excel·lència.
Tres varen ser els cambrilencs premiats, tots ells alumnes de 2n de Batxillerat el curs passat a l’institut Cambrils. Al concurs s’hi van presentar un total de 30 treballs d’instituts del Baix Camp, amb el límit màxim de tres treballs de cada centre. El jurat va reconèixer que la qualitat dels treballs era molt alta i excepcionalment, fruit d’aquest motiu, també es va entregar quatre accèssits més a banda dels primers i segons premis de cada categoria.
Els alumnes de l’Institut Cambrils premiats foren Enric Petrus Pérez, a qui se li atorgà el 2n premi de l’àmbit Científic –Tecnològic, dotat amb 1000€, amb el treball Fermentació alcohòlica, Biotecnologia alimentària mil·lenària, tutoritzat pel professor Agustí Mariné. Dins del mateix àmbit Científic –Tecnològic es concedí un Accèssit dotat amb 400€ a Miguel Bernús Pérez i el seu treball La bioluminescència, estudi pràctic amb Pyrocystis Lumula i Vibrio Fischeri, tutoritzat per la professora Pilar Pérez. Finalment, en l’Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art es donà un altre Accèssit dotat amb 400€ a Ariadna Roca Fernández, amb el treball The Imaginarium of Tim Burton, tutoritzat per Loli Gil.

La Fundació Privada Reddis també atorgà 13 beques a alumnes de Formació Professional

Les beques concedides a alumnes de FP d’instituts del Baix Camp eren dotades amb 600 € i concedides a alumnes amb un bon rendiment acadèmic. En l’àmbit cambrilenc es va donar una beca a Yesenia Chica Martín, estudiant de l’Institut Ramon Berenguer IV i una segona beca a Sarai Fuertes López, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme.

Comenta aquest article