Cultura

L'actuació d'Apel·les Carod Quartet al Mara's clou el V Cicle Cambrils jazz and blues

Per Ignasi Martí, Redacció

Actuació de l'Apel·les Carod Quartet, aquest passat divendres al Mara's

El passat divendres 29 de novembre, al pub Mara's, es va cloure el V Cicle Cambrils jazz and blues amb una actuació protagonitzada per un prometedor músic cambrilenc, Apel·les Carod Quartet. Es tracta del projecte més personal d'aquest jove violinista que, amb aquest grup se submergeix en l'ampli món del jazz modern. La banda dirigida per Apel·les Carod està composta per Miquel Biarnés (bateria), Ismael Alcina (baix fretless) i Toni Saigi (piano). Entre d'altres composicions pròpies van interpretar “La primera pedra”, “La contradicció” i van acabar l'actuació amb un tema de Miles Davis. Els aplaudiments persistents del públic van fer que el quartet tornés a pujar altre cop a l'escenari per finalitzar una actuació que va deixar molt bones sensacions.

Recentment, el grup ha actuat al Barcelona Fiddle Congress de l'ESMUC i aquest any, entre d'altres actuacions, també cal esmentar la que ha tingut lloc a la coneguda sala barcelonina Jamboree. Cal afegir que la carrera d'Apel·les Carod amb el grup Lecirke, l'ha convertit en un dels músics més prometedors del panorama musical del nostre país.

Amb el final d'aquest cinquè cicle, l'associació Cambrils la Mar de Jazz de Cambrils, ha assolit l'estabilitat d'un certament que, a mesura que van passant les edicions, s'ha anat fent un un lloc en la programació cultural de la zona. Enguany ha estat una edició amb nombroses novetats respecte les primeres edicions, com ha estat l'obertura a d'altres estils propers al jazz i al blues. Més de quaranta concerts avalen la persistència d'aquesta cita musical que poc a poc, ha sapigut fidelitzar un públic interessat per la música en directe.

Balanç molt positiu amb més de 800 espectadors

Des de l'organització han fet un balanç positiu dels nou concerts que s'han realitzat del 19 d'octubre al 29 de novembre, els quals han reunit al voltant d'unes 800 persones, moltes d’elles vingudes d’altres localitats del Camp de Tarragona i també d’altres parts del país, atretes per un cartell integrat enguany per noms de primera fila com són Big Mama & Victor Puertas, Miguel Talavera Power Trio, Lewis Enma & BCN Fireballs, Amadeu Casas Trio o Xavi Reija Trio, entre d’altres.
L’organització valora positivament l’assistència de públic a concerts de grups que fins ara no havien actuat mai a Cambrils i també la gran acollida que hi va haver en el concert inaugural, el concert vermut de la plaça del Pòsit, que va anar a càrrec del grup Cambrils Flamenco Jazz Reunion.

Combinar grups locals amb d'altres del territori

Així mateix, des de l’organització també s’assegura que s’ha acomplert un dels objectius que tenien des del primer dia, el de combinar grups locals o del territori amb formacions d’altres procedències. S’han pogut veure tres grups formats per músics del Camp de Tarragona com són Gerard Marsal Trio, que va estrenar un nou espai del festival com ha estat el local Días de Vino y Rosas a la plaça d’Espanya; el grup Carpaccio Bit –que va fer la seva presentació oficial- o el cambrilenc Apel·les Carod Quartet, que mai fins ara havia presentat la seva proposta jazzista a casa nostra, combinat amb artistes procedents bàsicament de les comarques de Barcelona com Lewis Enma & BCN Fireballs, que va aconseguir fer ballar al públic que va omplir el Mara's amb el seu directe d’homenatge a Jerry Lee Lewis; Big Mama & Victor Puertas; Amadeu Casas Trio; Miguel Talavera Power Trio o Xavier Reija Trio.

Nous espais i algun grup internacional, en la propera edició

De cara a l’any vinent, l’organització ja està treballant en noves propostes que passaran també per nous espais i fins i tot per la presència d’algun grup internacional gràcies a contactes que s’estan establint amb promotors d’altres països. Dani Morell, president de l’entitat Cambrils la Mar de Jazz, assegura que l’any vinent el cicle tornarà. "Esperem poder mantenir la mateixa línia però ja hem pensat en algunes novetats i propostes que serveixin per impulsar la música en directe a la població i també difondre el nom de Cambrils i la seva relació amb la cultura", ha explicat. Al mateix temps, des de l’Associació Cambrils la Mar de Jazz es vol agrair especialment la col·laboració dels "socis, públic en general, local, institucions i patrocinadors que han fet possible aquest Cicle de Jazz i Blues, així com els mitjans de comunicació que s’han encarregat de difondre la nostra proposta".

El Cicle de Jazz i Blues de Cambrils és una producció de l’Associació Cambrils la Mar de Jazz, amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, l’àrea de Cultura de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat i Cerveses Moritz, que ha estat el patrocinador principal.

Comenta aquest article