Cinc atletes cambrilencs participen al Campionat de Catalunya de proves combinades

Judith Codorniu en un salt de la prova dels 100 metres tanques
Aquest passat cap de setmana s’ha disputat al Prat de Llobregat el Campionat de Catalunya de proves combinades en les categories aleví, infantil i cadet.

Cinc han estat els participants del Club Atletisme Cambrils, que han assolit: dos llocs de finalista –en què destaca el cinquè lloc de la Judith Codorniu–, dos rècords de Cambrils (RC) i quinze millores de marques personals (MMP). Les dades són prou significatives que l’estat de forma dels atletes locals en la disciplina dels atletes complets ha estat l’òptim en el moment de la màxima competició. Com dèiem, cal ressaltar el cinquè lloc de la Judith Codorniu, tot i que és el seu primer any a la categoria, i el sisè lloc del Pau Gimeno.

Quant als rècords de Cambrils, dues van ser les participants més destacades. La Judith Codorniu va assolir una marca de 2.563 punts, millorant en 100 punts la seva pròpia marca. Aquest registre és un dels millors a nivell estatal i podria possibilitar la seva participació als Campionats d’Espanya. La Federació Espanyola selecciona les 14 millors marques estatals una setmana abans de la competició, per la qual cosa caldrà esperar. A la categoria infantil, la Sílvia Gutiérrez va batre el rècord de Cambrils per un marge de 80 punts, i va obtenir una puntuació final de 2.015 punts. La millora de quatre marques personals va tenir gran part de culpa.

Els parcials

Judith Codorniu, en l’hexatló cadet, va obtenir uns parcials de 17”0 als 100 metres tanques, 1,35 m al salt d’alçada, 6,38 m al llençament de pes (MMP), 4,22 m al salt de llargada (MMP), 23,00 m al llençament de javelina (MMP) i 14”4 als 100 metres llisos, amb la qual cosa va obtenir 2.563 punts (RC) i la cinquena posició.

Pau Gimeno, per la seva banda, al tetratló aleví, va obtenir uns parcials de 9”5 als 60 metres llisos, 3,62 m al salt de llargada (MMP), 7,40 m al llençament de pes (MMP) i 1,11 m al salt d’alçada, i amb un total de 776 punts (MMP) va aconseguir el sisè lloc.

Sílvia Gutiérrez, al pentatló infantil, va fer uns parcials de 14”7 als 80 metres tanques (MMP), 1,40 m al salt d’alçada (MMP), 8,23 m al llençament de pes (MMP), 3,95 m al salt de llargada (MMP) i 11”9 m als 80 metres llisos, amb els quals va aconseguir un total de 2.105 punts (RC) i el novè lloc.

En el tetratló aleví, Laura Gámez va aconseguir un total de 1.290 punts i una novena posició, amb uns parcials d’11”3 als 60 metres tanques, 6,41 m al llençament de pes (MMP), 3,29 m al salt de llargada i 9”5 als 60 metres llisos.

En el pentatló infantil, Tania Borrero va aconseguir la 12 posició amb un total de 1.661 punts (MMP). Malgrat la desqualificació en els 80 metres tanques, va fer uns parcials d’1,28 m al salt d’alçada (MMP), 9,18 m al llençament de pes, 3,95 m al salt de llargada i 11”4 als 80 metres llisos.