L'atleta cambrilenca Anna Riu queda 6a a la Mitja Marató de Reus

Imatge d'arxiu de l'atleta local Anna Riu

El passat diumenge 20 d'octubre es va disputar la Mitja Marató i els 10 km de Reus. Els corredors de fons del Club Atletisme Cambrils es van desplaçar a la capital del Baix Camp per participar en una cursa amb un circuit delimitat per la carretera de Reus a Salou i que entrava pels carrers dels barris Fortuny i Montserrat, mentre que la sortida i l’arribada es trobaven al Pavelló Olímpic. La distància del circuit era de 10 km, per tant, els atletes que participaven a la Mitja Marató havien de córrer dues voltes. La dificultat del circuit era l’alternança entre trams en pujada i trams en baixada. Tot i que no eren molt pronunciats, sí eren suficients per endurir la cursa i dificultar la consecució de marques.
Oficialment, aquesta era la darrera competició de la temporada 2012/2013, ja que les temporades de l’atletisme acaben el 31 d’octubre i comencen l’1 de novembre. Tot i així, representa la segona competició a nivell d'entrenaments de l’actual temporada 2013/2014.
A l’hora d’escollir distància els atletes locals es van repartir: Montse Rovira, David Soto i Francesc Fernández participaven a la cursa de 10 km, mentre que Anna Riu prenia part a la Mitja Marató.

Els resultats van tornar a ser molt satisfactoris: a la Mitja Marató, Anna Riu era la 6a. de la general i 1a. de la seva categoria parant el cronòmetre en 1’39'08". Aquesta marca suposa un nou Rècord de Cambrils i una millora de 2 minuts i mig respecte a la seva marca personal. Tot i la dificultat del circuit, l’Anna està demostrant un excel·lent nivell de forma. L’objectiu de la temporada és baixar de les 3hores 30 minuts al Marató. Per altra banda, a la prova dels 10 Km, David Soto arribava a la meta en la 9a. posició amb un temps de 37'56" i Montse Rovira era 10a. amb un temps de 44'15". Per a tots dos aquestes marques constituïen una millora de la seva marca personal. La creu de la jornada va ser la lesió del Francesc Fernández que va haver d’abandonar a 3 km de l’arribada.