Informació general

Presentació pública de l’avanç del POUM

Per Lluís Rovira i Barenys

La sala de plens es va omplir de gom a gom el dia de la presentació pública de l’avanç del POUM
La presentació davant la ciutadania de les estratègies i de les propostes d’ordenació de l’avanç del POUM es va fer el passat 15 de setembre a la sala de plens de l’Ajuntament. Albert de Pablo –representant de l’empresa Interlands, redactora del Pla–, va ser l’encarregat de fer una exposició llarga sobre els principals aspectes que contempla el nou planejament. Prèviament, van intervenir l’alcalde –Robert Benaiges– i el regidor d’Urbanisme, Joan Recasens. La presentació va ser seguida per un nombrós públic que va desbordar la capacitat de la sala de plens. La propera cita, dins aquest procés participatiu que s’ha encetat, tindrà lloc el proper 2 d’octubre. És el taller participatiu sobre l’avanç del POUM i se celebrarà a la sala d’actes del Centre Cultural i Ocupacional.

LES VALORACIONS DE L'OPOSICIÓ

§ ANTON CALLAU, REGIDOR DEL PP: “Sense el camp de golf no veiem quin atractiu pot tenir un hotel al Parc Samà”§

“D’aquest nou Pla General hem trobat coses que estan bé, com són els equipaments al barri de la Llosa o un polígon industrial al sector de damunt del Mas Gallau. Si ara no és tan interessant fer un parc d’oci perquè ja no té l’atractiu de fa uns anys, doncs no el fem. El que sí em preocupa és la zona de protecció natural de la costa, perquè semblava una zona de creixement lògic. D’altra banda, abans el projecte del Parc Samà tenia l’atractiu d’un camp de golf, però sense aquest no veiem quin atractiu pot tenir un hotel petit allà dalt. L’Eixample Oest, que és un sector amb unes càrregues de compensació molt fortes, l’han previst de creixement vertical. Ja està bé que ara s’aposti pel creixement vertical, però també hauria de quedar creixement horitzontal, perquè hi ha certa població a la qual li encanta viure en aquest tipus de casa. També trobem a faltar més terreny urbanitzable”.

§ XAVIER MARTÍ, REGIDOR DE LA PLIC: “Una zona hotelera al costat de Salou és perjudicial perquè no afavoreix els comerços cambrilencs”§

“Aquest Pla General està bastant ben fet, però hi trobem carències importantíssimes i contradiccions greus. Per exemple, és incomprensible que ens diguin que al Parc Samà no s’hi pot construir, perquè la inversió es quedaria a Cambrils. D’altra banda, dins del barri de la Llosa hi ha una zona residencial baixa que s’ha convertit en una zona de planta baixa més tres o quatre plantes. La zona hotelera al costat de Salou, és perjudicial; nosaltres sempre havíem dit que la zona hotelera havia d’estar tan a prop com fos possible del nucli urbà de Cambrils per afavorir els comerços cambrilencs. La zona on s’havia de fer el parc d’oci ara s’ha convertit en zona d’eixample; no veiem normal que es faci allà al mig i s’hauria pogut buscar una altra ubicació. D’altra banda, creiem que les reserves agrícoles s’han muntat precipitadament, perquè s’haurien d’haver deixat per damunt de les barreres arquitectòniques que hi haurà. Per últim, trobem a faltar més sòl urbanitzable programat”.

§ JOAN ESTRADA, REGIDOR DE CIU: “Hi ha coses que, per concepte, són irrealitzables”§

“En la presentació del Pla General no se’ns va explicar com s’aconseguirà el que es proposen. Hi ha coses que, per concepte, no creiem que siguin adequades, perquè són irrealitzables. Per exemple, la zona hotelera tocant a Salou és molt complicada d’implementar. Pel que fa al Parc Samà, amb la revisió del Pla General vénen uns de fora i plantegen fer-hi una explotació hotelera. L’actual equip de govern va bloquejar el projecte de Med Group; per tant, fer l’hotelet o bé no és una proposta seva o bé hi ha incongruències en l’argumentació. També hi ha errors com són convertir en rústic el que era urbà o no deixar cap possibilitat de fer xalets. L’eixample de les Comes està bé, però no és cap meravella el fet que estigui limitat per un polígon industrial i per un barranc. A més, com es pot pensar en una ciutat de 60.000 habitants i contemplar un polígon industrial que sigui l’actual Belianes ampliat? Un altre perill d’aquest Pla General és que s’està fent d’una manera molt estricta i sense revisar conjuntament tota la província de Tarragona. D’aquesta manera es pot arribar a bloquejar el poble, perquè perdem oportunitats de creixement, de competitivitat i de generar riquesa”.

Comenta aquest article