Informació general

Les platges cambrilenques, afectades per la presència de taques d'algues microscòpiques

Per Redacció

Presència de taques d'algues microscòpiques a les platges de ponent

Des de fa algunes setmanes, les platges del sud de Tarragona i de l’Ebre s’han vist afectades per la presència d’unes taques formades per algues microscòpiques anomenades mucílags. A Cambrils se n’han detectat a diversos punts del litoral, tant a la zona de llevant com de ponent. Es tracta d’un fenomen natural que passa cada any, però en aquesta ocasió es considera que té un caràcter excepcional per la seva durada i pel seu abast, ja que està afectant a trams costaners molt amplis.

Les taques de mucílags són substàncies gelatinoses, amb un aspecte més o menys dens, que contenen algunes plantes i algues. Aquestes no són tòxiques ni suposen cap risc pels banyistes, malgrat que poden produir una forta olor. Cal destacar que aquestes taques no es poden retirar i marxaran quan les condicions meteorològiques siguin favorables per a la seva dispersió.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha rebut avisos de l'aparició d'aquestes taques des de la segona setmana de juliol. Les primeres es van veure en platges dels municipis de Deltebre, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig del Camp, però posteriorment també es van anar estenen cap a les platges d'altres municipis com l'Ametlla de Mar, Cambrils, Salou, Tarragona, Roda de Berà o Cunit.

Les algues han afectat tant a les platges de llevant com de ponent

Comenta aquest article