Cultura

Bernat Font Trio ofereix una brillant actuació al Castell de Vilafortuny en el marc del Festival Internacional de Música

Per Gerard Ballester

Un moment del concert de Bernat Font Trio al Castell de Vilafortuny

Ahir a la nit, el Castell de Vilafortuny acollia, un any més, el Festival Internacional de Música de Cambrils. El Castell es va omplir de públic que no volia deixar escapar la brillant actuació de Bernat Font Trio. Aquesta formació ja havia actuat a Cambrils, el novembre passat, dins del IV Cicle Cambrils Jazz & Blues, tot presentant el seu primer treball discogràfic "The Shout". En aquesta ocasió, però, el repertori es basava gairebé tot en el seu segon disc titulat "Out for a While", que va sortir al febrer.

Al capdavant del trio hi ha el jove pianista barceloní Bernat Font, deixeble dels mestres Lluís Coloma i Ignasi Terraza. Aquest pianista revelació ha consolidat la seva formació després de la publicació del primer disc amb només 20 anys, el qual va rebre el guardó de Millor Nova Proposta de la revista "Jaç". En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, en Bernat explicava que el primer disc contenia estadis molt diferents, era com una carta de presentació del trio. En canvi, aquest segon treball recull l’essència dels viatges que han fet; recupera alguna cosa de cada lloc, però ho traslladen a la sonoritat dels clàssics. D’aquí el títol "Out for a While".

Entesa perfecta entre els tres components del grup

Actualment Bernat Font és un dels músics joves més actius de l'escena barcelonina d'aquests estils. Als seus 23 anys, ha tocat amb un gran nombre de bandes i músics d’arreu de Catalunya; tampoc ha parat de tocar per tot l'Estat i en diverses ocasions també a Sèrbia. Al trio l’acompanyen el flamant Ivan Kovacevic al contrabaix i Martí Elías a la bateria. L’entesa perfecta entre els tres components del grup es fa evident des del primer moment. Font comentava que tots tres es van conèixer en una Jam Session.

A banda dels temes propis enregistrats més recentment, també interpretaren noves creacions encara inèdites. Van tocar els temes “Lonely Child” o  “Traveller’s Bounce”. D’altres com “Tangier Nights” o “Himalayan Sun”, contagiats per l’exotisme d’aquests llocs, eren reconduïts hàbilment cap al llenguatge del swing. També van fugir cap al bebop interpretant “Next Move”. No faltaren els solos i el walking del contrabaix, ni tampoc un solo extraordinari del bateria, de gairebé cinc minuts de durada. Després d’adreçar-se al públic tot dient francament: “ara farem veure que marxem però en farem una altra”, van interpretar  “No rehearsal blues”, és a dir, el blues del no assaig, molt enèrgic. I per tancar el concert van escollir una peça nova, “Waking up peacefully”.

El trio va presentar el seu segon disc "Out for a While"

Comenta aquest article