Informació general

ICV demana responsabilitats al govern pel fracàs en l’ERO de Cambrils Audiovisual el qual qualifica “d’esperpent”

Per Redacció

Imatge d'arxiu de les instal·lacions de Cambrils Audiovisual

ICV Cambrils ha emès un comunicat de premsa on demana responsabilitats al govern municipal “pel fracàs” en l’ERO de Cambrils Audiovisual, el qual ha qualificat “d’esperpent” després de la recent sentència del TSJC on declara nul aquest ERO. Segons ICV, aquest procés ha estat fruit d’una “absoluta improvisació del tripartit de dretes cambrilenc” que arrenca des de l’inici del mandat i que ara està sortint a la llum pública. 



"Mala fe del govern"

Des de la formació ecosocialista critiquen que el govern es va equivocar en la diagnosi de la difícil situació actual, “perquè estava i està encegat en atribuir culpes a anteriors governs” i, després ha anat prenent decisions “més per demostrar que la situació de les finances municipals era molt dolenta que per buscar les sortides més adequades i útils a l’actual situació”. En el comunicat d’ICV es pregunta: “com pot ser que un govern que vol retallar un servei que feia 28 anys que existia no justifiqui adequadament aquesta situació econòmica? Com és possible que abans d’entrar a negociar, l’administració tanqui el servei i quan la sentència declara nul l’ERO no es pugui complir la sentència –que obliga a la readmissió dels treballadors– perquè Cambrils Audiovisual ja està clausurat?”. ICV creu que aquesta conducta és impròpia d’una administració local i pensa que només es pot justificar “per la mala fe amb què s’ha actuat des del govern i no per raons objectives d’eficàcia i eficiència”.



"Amb el que està costant tancar la RTV Cambrils s'hagués pogut mantenir un mínim de 2 anys"

Un govern que, segons ICV, ha actuat amb improvisació “mogut per fer veure que la situació era desastrosa i carregar així les culpes als d’abans; que ha pres les pitjors decisions econòmiques possibles per a millorar la difícil situació en què la crisi ha deixat les finances municipals. A partir d’ ara començarem a pagar les conseqüències d’aquesta nefasta gestió”.

ICV pregunta: “què hagués sortit més car, mantenir el servei optimitzant despeses o posar en marxa un ERO que la justícia ha anul·lat després i que suposa gairebé triplicar les indemnitzacions, assumint a més a més les costes judicials, més la contractació d’un suport jurídic extern totalment injustificat que no ha aconseguit que el TSJC donés la raó a la seva actuació? Molta gent opina que amb el que està costant tancar la RTV Cambrils s’hagués pogut mantenir en funcionament un mínim de 2 anys. Ens trobem amb la paradoxa de què ens està costant molt més car acomiadar treballadors/es i suprimir serveis públics que han funcionat tota la vida que mantenir-los en funcionament, donant servei públic i garantint llocs de treball quan més falta fan”.

"Una demostració de supèrbia i de menyspreu"



Segons ICV, “es ven com a mesures d’estalvi el què en realitat és una concepció ideològica de destrucció sistemàtica de tot allò públic. L’obscurantisme amb el que s’actua davant dels representants dels treballadors és total. No es donen explicacions i s’amaga la documentació requerida. Falta de transparència per a justificar una decisió purament ideològica. Es tanca l’empresa sense esperar la sentència amb una demostració de supèrbia i de menyspreu davant tota legalitat i reclamació dels treballadors. Una supèrbia que es paga amb els impostos de tots els cambrilencs, perquè ara, al no poder incorporar-se al seu lloc de treball es considera acomiadament improcedent.



Des d’ICV critiquen les decisions ideològiques i la improvisació constant del govern. “Continuem demanant un pla de mandat que vagi més enllà de la criminalització i l’atac constant contra tot allò que és públic. Igualment felicitem als treballadors de Cambrils Audiovisual per la defensa dels seus drets laborals i ètics”.  


Comenta aquest article