Cultura

Els Manel fan vibrar el públic cambrilenc en la presentació del seu tercer treball

Per Gerard Ballester

Un moment de l'actuació dels Manel, ahir, al parc del Pinaret

Els Manel aterraven al Parc del Pinaret, ahir a la nit, per presentar el seu darrer tercer treball d’estudi, que porta per nom Atletes, baixin de l’escenari davant d'unes set-centes persones que omplien les grades i la meitat de la platea. El grup de moda de la música pop cantada en català va defensar un repertori integrat per cançons del seu últim disc i també va repassar aquells temes més característics de la banda. La tendència ja no és folc, sinó que compta amb ritmes més pop. El concert va anar in crescendo, començant amb obres més pausades, sobretot les més recents, que van donar pas a els grans hits del quartet barceloní.
La gira d’aquest nou àlbum va començar a finals de maig al festival Primavera Sound de Barcelona, però tret d’aquest concert, el grup busca espais més íntims on poder actuar com teatres, sales de concerts i auditoris. Aquest estiu, a més, s'està prodigant en tots els festivals que es fan a diferents indrets de Catalunya.
Els Manel van trencar el gel amb temes com “Vés bruixot!”, “A veure què en fem” i “Mort d’un heroi romàntic”. Amb  "El gran salt" i “Boomerang”, del seu segon disc, ja van aconseguir que el públic s’aixequés i bona part dels espectadors que ocupaven les grades baixessin a ballar. Van seguir temes com “Banda de rock”, “Imagina’t un nen”, “Desapareixíem lentament” o “la Cançó del soldadet”. El bateria, l’Arnau, també va tenir els seu moment de glòria enmig de cançó i cançó, perquè el públic s’hi fixés bé, mentre el cantant explicava tot fent broma que un cop, després d’un concert a Ripoll, el regidor del poble va saludar-los a tots menys al bateria perquè al ser al fons de l’escenari no l’havia vist en tot el concert. Tot seguit interpretaren “Quin dia feia, amics...” i “Ai, Dolors”. Amb “Benvolgut”, un altre tema estrella, el públic s’animava cada vegada més; però el clímax va arribar amb el primer single del disc, “Teresa Rampell”. La interacció amb el públic va ser constant, fins i tot en un moment del concert els Manel van demanar que tothom fes moviments estranys, que no haguessin fet mai. Després de diversos bisos, entre els que van interpretar "Aniversari", es van acomiadar amb una de les seves cançons més populars, “Al Mar”.

Comenta aquest article