Informació general

Tarragona celebra l'acte d'hissada de la bandera com a propera seu dels Jocs Mediterranis 2017

Per Redacció

Un moment de l'acte d'hissada de la bandera, ahir a la tarda a Tarragona (imatge www.ara.cat)

Ahir a la tarda, a l’entorn de l’amfiteatre romà de Tarragona, va tenir lloc l’acte d’hissada de la bandera dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Va ser un acte obert a la ciutadania tarragonina per donar la benvinguda a la bandera i encetar el compte enrere cap aquest esdeveniment esportiu que se celebrarà d’aquí a 4 anys. La capital tarragonina va prendre el relleu d’aquest símbol que l’acredita com a propera seu dels jocs i pren el relleu de la ciutat turca de Mersin, seu de la darrera edició.

El públic va poder entrar dins de l’espai de l’amfiteatre per a rebre l’ascensió de la bandera, la qual va ser portada des de l’arena fins als jardins per deu joves esportistes, representants de diferents clubs. Els clubs participants van ser el Club Rugby Tarragona, el Gimnàstic de Tarragona en la secció d’atletisme i futbol, el Club Nàutic Salou, el CBT-La Salle, el Club Nàutic de Tarragona, Club Natació Tàrraco, el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, el Club Tennis Tarragona i Karate Club Shuto.
Posteriorment, als Jardins de l’Amfiteatre van tenir lloc els parlaments institucionals. A continuació, l’espectacle, conduït per l’actriu Mercè Rovira, va comptar amb un recital a càrrec de la cantant Marta Matheu, acompanyada del pianista i compositor Albert Guinovart. També hi van prendre par, la Banda Unió Musical de Tarragona, voluntaris de Tarragona 2017 i dels Amics de la Cultura.

El Govern aportarà 300.000 euros anuals fins al 2017

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, que va assistir a l’acte, va manifestar que, “Catalunya farà els millors Jocs del Mediterrani de la història” gràcies a la bona entesa entre les diverses institucions que hi col·laboren, com ara la Generalitat, l’Ajuntament de Tarragona i el Govern espanyol. El conseller també va considerar que, malgrat la crisi els Jocs del Mediterrani són “una oportunitat per construir un projecte col·lectiu que genera orgull i sentit de pertinença i que deixarà una bona llavor”. En el transcurs de l’acte, el conseller va reiterar el compromís del Govern amb la celebració dels Jocs. En aquest sentit va anunciar, al Parlament, una aportació del Govern d’1,2 milions -300.000 anuals fins al 2017- per a la celebració de l’esdeveniment esportiu. L’acte també va comptar amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i del director general d’Esports del Consell Superior d’Esports, David Villaverde.

Comenta aquest article