Informació general

Desarticulada una xarxa que falsificava bitllets de 50 euros i els distribuïa per la província

Per Redacció

Bitllets falsos intervinguts en l'operació policial

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Mossos d’Esquadra, han desarticulat una organització dedicada a la producció de bitlles falsos, dels quals se n’han intervingut gairebé 41.400 euros fraudulents. En l’operació s’han detingut 18 persones i s’han registrat 13 domicilis a les províncies de Tarragona –es van fer registres a Reus–, Barcelona, Madrid, Toledo i Tenerife. La xarxa es dedicava a falsificar bitllets de 50 euros, els quals introduïa en el circuit legal amb un procés de “degoteig” en petits comerços a través de compra de productes de poc valor. També s’ha intervingut tot el material necessari per a l’elaboració dels bitllets falsos –ordinadors, impressores, tintes i guillotines–, a banda de quatre pistoles, una defensa elèctrica, 8.500 euros en efectiu, 300 grams d’heroïna i 230 grams de cocaïna.

La investigació es va centrar en l’entorn d’un grup familiar, molt tancat, conegut per les seves activitats relacionades amb la producció i distribució de bitllets falsos, anys enrere. Els responsables de l’organització eren els encarregats de produir els bitllets i distribuir-los. Durant la investigació, els agents van esbrinar que aquesta trama havia distribuït una quantitat d’uns 200.000 euros en bitllets de 50 euros falsos al llarg d’aquest 2013.

Els dispositius van mobilitzar prop de 200 agents de policia, tant de la Policia Nacional com dels Mossos d’Esquadra. A més, es va comptar amb la participació del Grup Especial d’Operacions (GEO) en l’execució de l’entrada a dos dels domicilis investigats.

Durant el dispositiu també es van intervenir pistoles i d'altres armes i material per a la producció de bitllets falsificats

Comenta aquest article