Cultura

El saxofonista Enric Petrus brinda el seu concert de Graduació a l’Escola Municipal de Música de Cambrils

Per Gerard Ballester

Enric Petrus, acompanyat al piano per Dídac Arcas, en un moment del concert de graduació a l'Escola de Música

El passat divendres a la tarda, la Sala Beethoven de l’EMMC va donar cabuda a un concert molt emotiu que posava punt i final a la llarga etapa de formació a l’escola del jove saxofonista Enric Petrus. El saxofonista, que enguany acaba l’últim curs que fins ara oferia el centre –sisè de Nivell Mitjà– va començar els seus estudis de saxo l’any 2002, amb Dídac Arcas, qui ha estat el seu professor durant tota la seva trajectòria musical.

Una de les raons que van portar a l’Enric a escollir el saxo era perquè de petit li agradaven les coses que sonessin fort. Darrerament també va participar al Cicle de Joves Intèrprets, celebrat a la Cripta de l’Ermita, on ja va tenir l’ocasió d’exhibir el seu talent, la sensibilitat i la destresa a l’hora d’interpretar les obres que componien el programa.

El seu professor, Dídac Arcas, va destacar: “ l’Enric és un noi molt constant i treballador, compromès amb tot allò que fa i n’obté resultats”. Tant l’alumne com el professor coincidien en afirmar que aquesta etapa que ara es tanca té una component nostàlgica però alhora també és tot un èxit. Petrus continuarà tocant el saxo sempre que en tingui ocasió, potser no tant clàssic, tot i que li agrada força, sinó potser en xarangues, apuntava el jove saxofonista.

El repertori del concert

El concert oferia quatre peces, escollides seguint la preferència de Petrus. Dues d’elles s’emmarcaven en un estil més actual, raspant aires jazzístics i les altres restants corresponien a una tendència romàntica. La primera en interpretar va ser l’imponent Concerto en Mib per saxo i orquestra (A.Glazounov), en aquesta ocasió, però, l’acompanyament va anar a càrrec del pianista Andrés Moya. Aquest concert ja l’havia escoltat en alguna audició de saxo quan era més petit; des del primer moment ja li va encantar i es va fixar com a repte poder tocar-lo algun dia.

Seguidament va ser el torn de Blue Caprice – sx solo (V. Morosco), una peça jazzística que recordava a un solo de saxo, propera al blues i molt ràpida. El següent obra fou Saxaubade (B. Wystraete), d’aquesta cal apuntar que, tot i que es considera una peça fàcil, el saxofonista la va escollir perquè li té una estima especial; era la peça que va interpretar quan tenia 12 anys, en fer el pas de grau i el transporta a aquella etapa de la seva vida. L’acompanyament al piano va anar a càrrec del seu professor Dídac, qui va manifestar que “la tria de la peça denota un signe de maduresa”. Finalment, la dansa jazzística Pequeña Czarda (P. Iturralde) va concloure el concert.

Podria ser el darrer concert de graduació de l’Escola de Música

Cal apuntar que aquest concert de graduació d'Enric Petrus podria ser el darrer que celebra l'Escola Municipal de Música de Cambrils. Degut a les constants retallades del pressupost municipal que pateix el centre, s'ha decidit eliminar els tres últims cursos de l’ensenyament de grau mitjà: 4t, 5è i 6è, un fet que no permetrà graduar-se en grau mitjà als alumnes que vulguin continuar la seva formació a l'EMMC.

Enric Petrus amb els professors de l'Escola de Música, aquest passat divendres

Comenta aquest article