Informació general

Mudances inevitables

Per Lluís Rovira i Barenys

L’activitat era frenètica la tarda del passat 21 de setembre a les seus de les tres entitats que fins ara ocupaven espais al primer pis de l’edifici del Pòsit. El vespre del dia abans un policia local havia entregat a cadascun dels presidents de les entitats una notificació amb acús de rebut en què es reclamava el desallotjament imminent de l’edifici. L’endemà de l’avís, doncs, les entitats estaven retirant totes les seves pertinences, que en tots tres casos no han estat poques. L’estat ruïnós de l’edifici queda ben patent a les parets de les seus d’aquestes associacions. Arran de les pluges del passat mes de maig es va col·locar tota un filera de puntals que aguanten la part del sostre del primer pis a tocar del carrer dels Pescadors. En aquestes pluges l’aigua va entrar en totes aquestes dependències i en el cas de la seu de l’Agrupació Fotogràfica es veu ben clar un gran forat per on entrava l’aigua a raig. També cal dir que en aquell moment es van posar els puntals i es van fer unes reparacions que han aconseguit que en els darrers aiguats del mes de setembre l’aigua de la pluja no inundès els locals. En tots tres casos, els responsables de les entitats es prenien el desallotjament forçós amb total resignació. Cal dir que, si no hi ha novetats de darrera hora, totes tres tindran cabuda al centre cívic de les Basses un cop estigui en funcionament.

Les Dones “Amunt”, al Centre Cultural

Mentre no estigui enllestit aquest centre cívic, l’Associació de Dones “Amunt” iniciarà el nou curs al Centre Cultural, on disposarà d’alguns espais d’aquest edifici per fer les activitats. Vicki Ortega, la seva presidenta, manifestava que, de moment, no es podrien desenvolupar totes les activitats habituals de l’associació. El material acumulat a la seu del Pòsit per part de les Dones “Amunt” és considerable i unes quantes dones de l’associació s’encarregaven d’anar embalant les pertinences. La presidenta va dir que havia fet donació d’algunes de les taules, propietat de l’associació, a les catequistes de Sant Pere.

Imatge del desallotjament de l'Associació de Dones “Amunt”


L’Escola de Puntaires, al Casal Baix Camp

L’Escola de Puntaires, per la seva part, ha trobat acollida temporal a l’edifici que ocupa el Casal Baix Camp. Diverses alumnes de l’escola i la mateixa directora, Maria Teresa Anguera, estaven traient tant el mobiliari com els coixins de les alumnes de dins la seu i els havien deixat a les escales de l’edifici. Segons va comentar Maria Teresa Anguera, durant tot el dia havia anat avisant les alumnes de l’escola perquè vinguessin a buscar el seu coixí i el prenguessin cap a casa.

Imatge del desallotjament de l’Escola de Puntaires

L’Agrupació Fotogràfica, amb els estris desats

L’Agrupació Fotogràfica també tenia feina a desar la maquinària i a retirar l’arxiu que disposaven a la seu de la plaça del Pòsit. Segons va comentar Joan Pastó, president de l’entitat, desaran tots els estris a l’espera de disposar del local al centre cívic de les Basses alhora que explicava el pelegrinatge de l’associació per diferents seus al llarg dels seus anys d’existència.

Desallotjament de l'Agrupació Fotogràfica de Cambrils

Comenta aquest article