Informació general

Deu experts en diferents àmbits parlaran sobre els efectes de la independència de Catalunya

Per Redacció



Cartell anunciador de l'acte de Cambrils per la Independència
Cambrils per la Independència ha fet públic el llistat dels 10 experts que participaran en la xerrada-col·loqui del proper dijous 18 d'abril que sota el títol de "Tot allò que volies saber sobre la independència" tindrà lloc al Centre Cultural a partir de les 8 del vespre. L'acte tindrà un format de 10 x 5, és a dir, 10 experts parlaran durant 5 minuts de diferents temes relacionats amb els efectes de la independència de Catalunya.
En aquest acte hi intervindran:

1.- Magí Carulla i Mercè
Ex-empresari recent i aprenent de jubilat, economista per vocació, psicòleg per complementació, Comunicació (CELSA) per entendre i poder comprendre, ESADE i IESE per curiositat.
Tema: "D’on sortiran els diners per pagar les pensions en una Catalunya independent...???"

2.- Biel Ferré
Filòleg, professor de llengua catalana i literatura a l’Institut Josep Tapiró de Reus, president d’Òmnium Baix Camp.
Tema: "Llengua “Querido Manolo”"

3.- Ramon Maria Sans
Advocat.  Des de l’any 1996 exerceix d’advocat en l’especialitat de Dret Civil i Penal
Tema: "L’encaix de Catalunya a la Unió Europea" 

4.- Francesc Sabaté i Margalef
Mestre i llicenciat en Història. Més de 20 anys d’experiència en el sector bancari. Ex-director d’una oficina bancària, ara és delegat sindical de la Federació Catalana d’Estalvi.
Tema: "El dèficit fiscal i la viabilitat de la Catalunya independent"
 
5.- Pineda Vaquer Ferrando
Llicenciada en Història. És tècnica de documentació a l’Institut Ramon Muntaner, fundació de suport als centres d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana.
Tema: "Què passarà amb els Països Catalans amb la independència de Catalunya...???"

6.- Eusebi Campdepadrós i Pucurull
Advocat. Membre de la Comissió de Deontologia Professional i de Llengua Catalana del Col·legi d’Advocats de Tarragona. Professor associat de la URV. Ha estat membre dels Consells d’Administració de les empreses municipals de Tarragona EMDE i MATSA. Ha estat president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya
Tema: "Diferents formes de consulta i la seva viabilitat"

7.- Xavier Fähndrich
Treballa a l’Ajuntament de Valls en comunicació i promoció econòmica. Professor associat de ciència política de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Tema: "Definint i dissenyant estructures d’estat" 

8.- Irene Martín Abellan
Advocada. Màster en dret ambiental i postgrau en dret local. Treballa a l’administració pública com a advocada especialitzada en temes d’urbanisme en planejament i gestió. Docent  a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i a la Federació de Municipis de Catalunya. És membre del Secretariat Nacional de l’ANC, escollida per la Regió 4 (Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès).
Tema: "La doble nacionalitat" 

9.- Javier Bujalance
Integrant del grup d’indignats de Vila-seca. Diu que aconseguir la independència de Catalunya és una acció per a millorar.
Tema: "La independència com a oportunitat" 

10.-   Apel·les Carod Rovira
Advocat, mediador, professor ad honorem de la URV. Ex vice-degà del Col·legi d’Advocats de Reus.
És fundador de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana i de l’Associació de Juristes per la Llengua Pròpia. És membre de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics i de Juristes per la Independència. Va ser Secretari de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat de Catalunya (2004-2006), Delegat del Govern de Catalunya a França  i  Representant del Govern de Catalunya a la UNESCO (2008-2011)
Tema: "El reconeixement internacional"

Comenta aquest article