Cultura

A Cambrils Petits Luxes tanca l'agenda del mes de març amb un aforament de més de 2.000 persones

Per Redacció

Actuació dels grup Dips al Mara's bar cultural, el passat diumenge. Fotos cedides per Gerard Colom i Sara Estalella

L’agenda cultural de A Cambrils, Petits Luxes ha tancat el mes de març amb un aforament de més de 2.000 visitants i una molt bona acollida de la iniciativa Comerç de nit, organitzat conjuntament amb la Unió de Botiguers i Pòsit Batega. Així doncs en aquest segon mes d’edició s'han duplicat tant establiments com actes culturals pel poble, atraient així més del doble d’espectadors que al passat mes de febrer. Segons informa l'organització, ja han tancat el mes d’abril amb més actes poètics, infantils, musicals i teatrals, així com locals adherits a la iniciativa, amb una previsió d’aforament molt superior a l’actual.

Aquesta passada setmana l'agenda va començar amb un format que ja va sent un clàssic: els concerts/vermuts. El jove cambrilenc i virtuós de la guitarra espanyola, José “El Petate”, va oferir un recital, dimecres 27, al restaurant Adagio. El cap de setmana es va centrar al Mara’s Bar Cultural, que va oferir tres bons concerts. Divendres va ser el torn dels "Bogaloo Stompers", un espectacular grup de música format per sis components entre els quals hi trobem l’increïble saxofonista Gerard Marsal. El local es va omplir de gom a gom per gaudir i ballar els “guateques” dels anys 60 amb un so actualitzat i completament inundat d’energia i sonoritat. Dissabte va ser el torn pel grup de versions “Coll@ge” que es van submergir en temes clàssics i coneguts per tothom embolicats amb fragments d’èxit del moment. Finalment diumenge tocava escoltar una gran sorpresa musical: els DIPS, composat per dos bons músics (guitarrista i percussió) i tres grans veus femenines, una d’elles també tocant el baix. Van aixecar l’ànim dels espectadors amb molt bones versions fidedignes de pop/rock del moment.

Batucades i balls en directe dins la iniciativa comercial Cambrils, comerç de nit

D'altra banda, A Cambrils, Petits Luxes van participar activament en la primera edició de la iniciativa comercial Cambrils, comerç de nit, que es va celebrar el passat dissabte. Des de dos quart de vuit del vespre fins a la mitjanit es van anar succeint diverses actuacions musicals i espectacles pels carrers i places de la zona del port. Els vianants es van topar amb una espectacular batucada dels Atabaladors de Salou, un recital saxofonista a càrrec de Gerard Marsal, de caire íntim i espectacular en un balcó i projectat en mida gegant en una paret, ball i música en directe de Tango a la plaça de les Remendadores, màgia de prop pels carrers de la mà del mag Miquel Àngel, concert de Bali Cejas a la plaça del Pòsit, teatre i performance itinerant pels carrers, la guitarra acústica suggerent de Kristian Paskalev, un molt bon concert del grup Ivory fent blues dels 70 i 80, i també de Irene Mantecón. Tot i el vent l’afluència de públic va ser considerable i els organitzadors es feliciten tant per la iniciativa privada de les botigues col·laboradores com per l’esforç incondicional que la gent de la NAC va realitzar per portar-ho a terme i per la flexibilitat dels artistes participants.

Aquest mes d'abril comença amb una músico-comèdia, més concerts/vermut i actuacions de pop-indie, rumba, soul i jazz. Cal recordar que es pot consultar l'agenda de les actuacions a Revista Cambrils Diari Digital i al blog http://acambrilspetitsluxes.blogspot.com.es, així com al Facebook de Petits Luxes.

Els Bogaloo Stompers van actuar divendres a la nit al Mara's. Fotos cedides per Gerard Colom i Sara Estalella

Concert/vermut de José "El Petate" a l'Adagio. Fotos cedides per Gerard Colom i Sara Estalella

Comenta aquest article