Societat

La cambrilenca Rosana Andreu participa al concurs "El gran dictat" de TV3

Per Berta Ruiz

Imatge de Rosana Andreu durant una de les proves del primer programa

La cambrilenca Rosana Andreu –bibliotecària de la Biblioteca Municipal– va participar, els passats 20 i 21 de febrer, en l’emissió del concurs “El gran dictat” de TV3, presentat per Òscar Dalmau. En la primera sessió del dimecres, el resultat va ser molt satisfactori ja que dels tres concursants participants, Rosana Andreu va classificar-se per a jugar a la prova final d’”El gran dictat”, juntament amb l’altre concursant que havia sumat més punts al llarg del programa. Prèviament, havia superat amb desimboltura les altres quatre proves anteriors: “L’altra definició”, “La frase desfeta”, “La paraula amagada” i la darrera del “Lletra a lletra”. En la gran prova final d’El gran dictat, els dos finalistes van enfrontar-se en un dictat de 15 paraules distribuïdes en 5 nivells i a mesura que se supera un nivell, va augmentant la dificultat i el valor econòmic de les paraules. Qui escrigui correctament les 15 paraules s’endú el pot acumulat, o ve participa en el següent programa com va ser el cas de la Rosana. Així doncs, la cambrilenca també va aparèixer en el programa del dia següent, és a dir, del dijous 21 de febrer. En aquesta ocasió, la cambrilenca no va poder classificar-se per a la prova final. No obstant, va endur-se un premi econòmic de 550 euros (subjecte a retenció fiscal) que, tal com va comentar ella mateixa, li pagaran al final de temporada de programa.

"És una experiència molt divertida"

Sobre la seva participació al programa, Rosana Andreu ha comentat a Revista Cambrils Diari Digital que, “em vaig presentar perquè ho veia des de casa i contestava moltes coses. Les meves filles m’animaven a presentar-me, tot i que no em feia molta gràcia per aquella por de fer el ridícul. Després d’insistir-me molt, finalment em vaig apuntar i vaig anar a fer el càsting a Barcelona. Aquest va ser molt ràpid, només 5 minuts, amb una prova d’imatge i una prova del gran dictat. Al cap de poc temps em van trucar i vaig anar per gravar el programa. La veritat, és que és molt interessant veure com ho fan i tot el seu muntatge. Ho munten d’una manera per a que tingui el mínim de talls i sigui molt dinàmic. És una experiència molt divertida i m’ha agradat molt, tot i que sempre vas amb aquella por de fer una mica el ridícul”. En el segon programa, els nervis i la manca de sort li van jugar una mala passada, segons ha explicat Andreu, i ja no va poder optar al pot.
El primer programa es pot tornar a veure a la següent adreça: http://www.tv3.cat/videos/4468912/El-Gran-Dictat---20022013; mentre que el segon programa es pot visualitzar a: http://www.tv3.cat/videos/4469352/El-Gran-Dictat---21022013

Comenta aquest article