Informació general

La CUP fa la seva presentació a Cambrils

Per Ignasi Martí

Un moment de l'acte de la CUP. D'esquerra a dreta, el regidor de la CUP de Reus –David Vidal–, el portaveu del grup de suport de la CUP Cambrils –Albert Recasens– i el vallenc Taís Bastida

Ahir a les 19 hores del vespre, la sala d'actes del Centre Les Basses es va omplir en motiu de la presentació de l'assemblea local de la formació política CUP (Candidatura d'Unitat Popular). L'acte va ser presentat per Albert Recasens en nom dels membres que tenen previst constituir l'assemblea local. El primer a parlar va ser Taís Bastida, que va definir la formació com un “moviment municipalista”  fora del sistema partidista, aparegut arran de la “martingala de la Transició” i “la traïció dels líders” de l'Assemblea de Catalunya. Segons el vallenc Bastida, aquestes candidatures independentistes i socialistes, es van reforçar amb el moviment social aparegut als anys 90 fins arribar a l'actual crisi econòmica “és una estafa, els poders financers volen fer negoci amb tot”. A més va afegir que el moviment 15-M i les consultes independentistes, van qüestionar “la partitocràcia” i “reformular l'assemblearisme” principis que es troben a la CUP, que segons Bastida “no som un partit”.

Després va venir la intervenció del regidor reusenc David Vidal, que va explicar l'origen de l'assemblea de Reus i va exposar el procés de denúncia del holding d'empreses municipals que gestiona el 75% del pressupost municipal. Vidal va detallar la descoberta de nombroses irregularitats i la manca de total transparència, amb el cas excepcional de Josep Prat l'ex-director de l'ICS. Vidal va explicar, que és un de tants altres casos on es demostra la “porta giratòria” on s'alternen càrrecs polítics i privats amb total impunitat. El regidor reusenc va afegir que entre d'altres processos oberts, estan reclamant que els polítics municipals responsables del milionari deute municipal donin comptes amb els seus béns particulars. En el torn de paraules del públic, Albert Recasens va assegurar que l'objectiu principal de l'assemblea local no és presentar-se a les eleccions, sinó treballar per reactivar el moviment social local i que tingui a la CUP com a altaveu. Jordi Barberà, membre de l'assemblea local, va assegurar que actualment és fàcil que “la ciutadania s'emprenyi amb el que passa al municipi”, però per actuar efectivament no s'ha d'anar depresa. Posteriorment hi va haver un intens debat amb els assistents a l'acte sobre els principis polítics de la CUP, estratègies d'acció i les possibilitats d'èxit que tenen a Cambrils. Tots els assistents van coincidir a fomentar l'acció conjunta. Arran d'això es va comentar la propera reunió conjunta dels membres de la CUP local amb les assemblees ciutadanes Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils i el Moviment Cambrils Actua.  Els membres de la secció local de la CUP,  van anunciar que les seves assemblees són obertes i tenen lloc dijous a les 19h al Centre Cultural. L'acte es va finalitzar amb una actuació del cantautor tarragoní Josep Romeu.

Comenta aquest article