Camp

Es presenta la segona edició de la Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada amb diferents novetats

Per Redacció

Presentació de la II Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada, ahir, a la seu del Consell Comarcal

Ahir es presentava al Consell Comarcal del Baix Camp, la II Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada. Aquesta es presenta amb novetats importants respecte a l’edició de l’any passat, com que serà la primera cursa de la 2a Copa Catalana FEEC-Lafuma Curses d’Ultraresistència. De fet, enguany tindrà lloc entre els dies 6 i 7 d'abril, quan l’any passat aquesta prova es va realitzar al setembre.

Diferents novetats en la prova
 
Una altra de les novetats és que dues de les distàncies de la competició –la Half i l’Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada– seran curses qualificatives per a participar en The North Face Ultra Trail du Montblanc 2014 (Chamonix), una de les curses més prestigioses del planeta. Els guanyadors d’aquestes curses podran aconseguir entre 1 i 3 punts, respectivament, que ajudaran a aconseguir els 7 punts necessaris per a participar en la cursa francesa. La tercera novetat és l’increment del número màxim de participants. En la primera edició de l’any passat es va fixar un màxim de 250 participants, que es va assolir, i per aquest motiu aquest any el màxim s’ha establert en 500 participants. La inscripció es va obrir el passat 17 de gener, i des d'aleshores ja s’han inscrit 317 persones, per la qual cosa l’organització pensa que es pot arribar als màxim de 500 corredors previstos fins el 25 de març, que és quan finalitza el termini d’inscripció. Cal tenir en compte també que el 52% de les persones inscrites ve de fora de les comarques de Tarragona.

Quatre curses de muntanya diferents
 
La Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada està formada per quatre curses de muntanya de diferents distàncies per tal que cada corredor trobi el seu espai: la Ultra amb 90 quilòmetres i 4.790 metres de desnivell positiu (D+), que s’ha de realitzar en un màxim de 24 hores. Aquesta cursa s’adapta al nou recorregut de la "Ruta dels Refugis". Una altra cursa és la Half, amb 46 quilòmetres i 2.800 metres (D+), que s’ha de fer en un màxim de 12 hores) amb sortida de Vilaplana i arribada a Prades; i els Trails al voltant de poble de Prades amb dues distàncies (20 o 10 quilòmetres), i que estan obertes als marxadors.
 
La Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada té sortida i arribada a l’emblemàtic poble de Prades, amb un recorregut circular, mentre que des de Vilaplana surt la Half, que finalitza a Prades. La cursa es disputa en un entorn privilegiat de Catalunya, a la Costa Daurada interior, i passa per llocs mítics com La Mussara, Els Gorgs, Siurana, Mont-ral i Capafonts, entre d'altres.
 
Aquesta prova està organitzada per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural de Vila-seca i produïda per l’empresa especialitzada Naturetime, i compta amb la col·laboració del Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada, del Consell Comarcal del Baix Camp i dels municipis de les Muntanyes de Prades i el Montsant per on discorre la cursa. A més, aquest any, totes les curses que produeixi l'empresa Naturetime facilitarà la compra de dorsals solidaris per tal d’ajudar a qui més ho necessita. Alhora d’inscriure’s, els corredors tindran l’opció voluntària de comprar els dorsals solidaris d’entre 1 a 10 euros.

Comenta aquest article