Camp

Més del 80% del parc d'edificis de la província de Tarragona s'hauria de renovar tèrmicament

Per Redacció

Renovació tèrmica d'un edifici a la província de Tarragona

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació han apuntat que un 80% del parc d'edificis de la província de Tarragona s'haurien de renovar tèrmicament. En una nota de premsa, el gremi ha manifestat que els edificis construïts abans de la dècada dels vuitanta es van construir, "mot probablement", senes cap tipus d'aïllament tèrmic i són susceptibles de rehabilitar-se amb criteris d'estalvi i eficiència energètica. "Aquest  és un dels problemes més habitual als edificis, la seva poca o nul·la capacitat aïllant, la qual cosa provoca unes pèssimes condicions de confort i el malbaratament de la calefacció", apunta la nota.

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació ofereix tota la informació sobre aquest tema i posa a l'abast dels interessats els seus professionals per a resoldre els problemes. Segons es manifesta a la nota, una de les accions més rentables és incorporar un aïllament tèrmic i substituir les finestres i balconeres, ja que millorar les característiques tèrmiques de l'edifici suposa una reducció, en molts casos, de fins a un 50% de la despesa en calefacció.

Si la instal·lació de climatització té més de 10 anys d'antiguitat és recomanable renovar-la

Segons el col·legi, actualment el mercat ofereix multitud de productes i sistemes per incorporar un aïllament tèrmic a un edifici existent. Podem aïllar per l’exterior de l’edifici, per l’interior de l’habitatge i, si existeix, per injecció d’escuma dins la cambra d’aire de la façana. Els materials es troben en forma de plaques, mantes o escumes. Per tal de reduir les despeses en fer aquests tipus d’intervencions és recomanable aprofitar que s’han de fer obres de rehabilitació a la façana o la coberta. Retalla el cost total, en gran part provocats per la instal·lació d’una bastida i la ma d’obra.

El gremi també apunta que fer un bon ús de les instal·lacions de climatització és especialment important i si la instal·lació te més de 10 anys d’antiguitat és recomanable renovar-la. D'altra banda, la nota també informa que perquè s’obtinguin els beneficis energètics i de confort adequats, és important una participació activa i responsable dels usuaris. Controlar l’entrada de la radiació solar directa. Les persianes, gelosies, lamel·les o tendals, ens permeten regular la temperatura a l’interior de l’habitatge, interposant-les o no segons les necessitats. Són imprescindibles especialment a l’estiu, ja que eviten el sobreescalfament

Al web www.aparelladorstarragona.org, es pot trobar més informació i contactar amb aparelladors col·legiats, una garantia de qualitat i seguretat. També es pot contactar directament amb el Col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Tarragona, al Tel. 977.212.799, extensió 3.

Comenta aquest article