Informació general

Lluís Rovira, nou director de Revista Cambrils

Per Redacció

Lluís Rovira, a l’esquerra, pren el relleu a Josep M. Ferrando, a la dreta, en la direcció de la publicació

Lluís Rovira i Barenys és el nou director de Revista Cambrils. El nomenament es va fer a l’assemblea general de l’Associació Cultural Revista Cambrils, l’entitat editora de la publicació, que es va celebrar el passat 8 d’agost. Lluís Rovira substitueix Josep M. Ferrando, que n’era el director des del mes de gener de l’any 1990. Josep M. Ferrando passa a ser el president de l’entitat, en relleu de Josep Salceda, que ha estat nomenat president honorífic de l’Associació Cultural Revista Cambrils en reconeixement a la seva dilatada trajectòria a la publicació. Aquests canvis obeeixen a la reestructuració prevista des de fa uns mesos i es produeixen després de la commemoració del cinquantè aniversari de Revista Cambrils, celebrat durant l’any 2003.

Novè director

El nou director va començar a col·laborar a Revista Cambrils el gener de l’any 1983 juntament amb Josep M. Ferrando i Francesc Garriga. Tots tres es van fer càrrec de la secció de crònica local en un moment en què la publicació estava dirigida per Josep M. Panicello. Des de llavors fins ara Lluís Rovira ha format part del consell de redacció de Revista Cambrils assumint diferents càrrecs en l’estructura de la publicació. Darrerament n’era el subdirector i el cap de redacció. Lluís Rovira es converteix així en el novè director de la publicació des que el setembre de l’any 1953 va sortir a la llum el primer número. Els altres vuit directors han estat Josep Salceda, Lluís Recasens, Josep M. Vallès, Ramon Mauri, Emili Teixell, Josep M. Siuró, Josep M. Panicello i Josep M. Ferrando.

§ Canvis a la junta§

L’assemblea general de l’entitat també va aprovar la resta de càrrecs de la nova junta directiva de l’Associació Cultural Revista Cambrils. La nova junta queda establerta per vuit persones i està presidida, tal i com ja s’ha comentat anteriorment, per Josep M. Ferrando. El vicepresident és Marcel Blàzquez, el tresorer Jordi Moreno i el secretari Lluís Rovira. La resta de components són Èlia Bellmunt, Ignasi Martí, Jordi Torres i Elena Martí com a vocals de la junta. Revista Cambrils enceta aquesta nova etapa amb el repte de continuar sent una eina de comunicació al servei de tots els cambrilencs.

§ Èlia Bellmunt, subdirectora i cap de redacció§

Els canvis en l’organigrama de la publicació s’han completat amb el nomenament d’Èlia Bellmunt, que assumeix a partir d’ara el càrrec de subdirectora i de cap de redacció de Revista Cambrils. Èlia Bellmunt es va incorporar a la publicació el juliol de l’any 1996 i des de llavors fins ara ha fet tasques de redactora. Els darrers anys ha format part del consell de redacció de Revista Cambrils.

§ L'OPINIÓ: Un projecte amb empenta §

Era l’any 1989 quan quatre persones lligades a Revista Cambrils ens vam proposar donar-li un tomb a la publicació. En aquell moment n’era el director Josep Salceda, que des de feia un parell d’anys ja havia manifestat públicament una necessitat de relleu al capdavant de la Revista. Fent cas a la seva voluntat, Francesc Primé, Josep M. Ferrando, Xavi Cassadó i jo mateix ens vam posar a la feina. Calia reestructurar i dissenyar un nou model de publicació conservant l’essència que l’havia fet subsistir fins aquell moment. Calia, això ho teníem molt clar, involucrar més gent. El nou projecte de publicació es va posar en marxa el gener de l’any 1990 després de tot un any de preparació. No ens vam marcar fites a llarg termini. L’objectiu era senzill, millorar la Revista. Però us asseguro que ni per un moment se’ns va passar pel cap que s’arribaria a un punt com l’actual, que Revista Cambrils fos un referent a nivell de Catalunya dins la premsa local i comarcal. El nou projecte neixia amb empenta, una empenta que 14 anys després encara es manté i que ens permet, ara per ara, pensar en un futur en el qual es concretin nous projectes de comunicació. Aprofito aquest parèntesi de reflexió interna per agrair a la resta de gent que conforma el consell de redacció de la Revista la confiança que han dipositat en la meva persona.

Comenta aquest article