Informació general

Comença el judici contra l'home acusat de robatori i violació a una dona al pàrquing del Mas d'en Moretó

Per Lluís Rovira i Barenys

La dona va ser assaltada al pàrquing de davant del supermercat Mercadona

Ahir era la data fixada per iniciar el judici, a l'Audiència Provincial de Tarragona, contra l'home acusat de robatori i violació a una dona a Cambrils. Els fets van tenir lloc al pàrquing del Mas d'en Moretó, que hi ha al davant del supermercat Mercadona, el 3 de gener de l'any passat. L'autor dels fets, que va ser detingut pocs dies després, està acusat, a més, de quatre casos més de robatori amb assetjament sexual perpetrats a Cambrils entre el desembre de 2010 i el 3 de gener de 2011.

El testimoni de la víctima

R.G., la darrera de les víctimes ha volgut explicar a Revista Cambrils Diari Digital, el que va haver de viure aquell 3 de gener de l'any passat per deixar testimoni del cas i reclamar justícia, "vull que s'apliqui la pena màxima que el meu advocat demana pel cas que són 15 anys de presó i 20 anys d'allunyament de Vinyols i Cambrils a part de 63.340 euros d'indemnització. Això no se supera, ho portes sempre.Tens més por i desconfies de tothom. Veus algú que s'hi assembla i t'espantes".
R.G. explica que el dilluns 3 de gener a quarts de vuit del vespre, sortia de comprar del supermercat Mercadona i va pujar al seu cotxe, que estava aparcat al pàrquing exterior que hi ha al davant. De seguida que va pujar al cotxe l'home, que anava amb el rostre tapat amb una mitja de color carn i duia un ganivet, va entrar per la porta de l'altre costat. Segons R.G., "la meva primera reacció va ser dir-li que prengués la meva bossa de mà. No la va agafar, va entrar al cotxe i s'hi va asseure al damunt. Em va demanar que engegués el cotxe i sortís d'allà sense fer res estrany, que pugés a mà esquerra al descampat que hi ha prop de l'N-340. Vaig anar molt poc a poc. A mi se m'anaven passant moltes coses pel cap, vaig pensar, fins i tot, treure'm el cinturó i saltar del cotxe. Quan vam arribar al descampat, sota uns pins, em va fer aturar el cotxe. Em va demanar diners i li vaig donar 40 euros. També em va demanar la targeta de crèdit i em va demanar el pin. Em vaig quedar una mica aturada i ell em va dir que li donés el vertader. Quan ja tenia tot això jo li vaig dir que s'anés i ell em va dir que no, que pertanyia a una organització i que tot s'havia de fer pas per pas. Jo vaig insistir en què se n'anés i ell em va dir que si no feia el que em deia em tallaria el coll". Llavors va ser quan es van perpetrar els abusos sexuals i la violació.
Després d'això, segons ha explicat R.G., l'home va treure les claus del cotxe i les va llençar al descampat, "em va dir que en dos dies no digués res a ningú sinó anirien a fer mal a la meva família. Em va dir moltes vegades que era d'una organització i quan va sortir del cotxe em va tornar a dir que li digués el número pin de la targeta. Quan ja havia marxat vaig trucar al meu home i va venir juntament amb un veí. Vam anar de seguida als Mossos d'Esquadra a denunciar-ho". D'altra banda, l'assaltant va anar de seguida a treure diners de la targeta de crèdit i va treure 300 euros del caixer de Caixa Tarragona que hi ha prop del mercat municipal. La seva imatge va ser presa per la càmera que hi ha al caixer. L'endemà al matí va intentar treure diners de la sucursal del Banesto que hi ha a la Rambla de Jaume I però no ho va poder fer ja que la targeta ja estava anul·lada i el caixer no li va retornar. Sis dies després dels fets, l'home era detingut i des de llavors ha estat empresonat a l'espera del judici.
R.G. explica que s'ha al·legat que aquest home és alcohòlic i que estava en tractament, "però ben bé que es va recordar del número pin. sabia el que estava fent i ho tenia planejat. No titubejava i era molt contundent, no estava nerviós ni res".

Comenta aquest article