Esports

Tres equips de l’EFV Cambrils competiran a Preferent Catalana

Per Ramon Llobet

Moment del partit entre el cadet B del Barça i el cadet de l’Escola Futbol Veterans

L’agost del 94 vam disputar el primer amistós davant el Santes Creus, en categoria benjamí. Aquell any aquesta escola de Reus i el Baix Camp de Riudoms eren juntament amb el Nàstic i el CF Reus Deportiu els que movien el futbol de base a un bon nivell. Entre mig, La Salle de Tarragona també despuntava amb un cadet a Preferent.
La nostra escola, amb un propòsit formatiu i competitiu, es va iniciar amb categories benjamí i aleví de futbol a 7, i la intenció d’anar creant cada any un nou equip per categoria i a més fer-ho; cal dir que tenim un rècord que difícilment algun club o escola de futbol pot explicar: cada any hem aconseguit un ascens de categoria.

Gràcies a aquests èxits, ara, tot i el descens de l’infantil que militava a la màxima categoria, hem posat tres equips a nivell de tot Catalunya, a les categoria Preferent Catalana, cosa que fa que siguem a dalt de tot com a escola de futbol. Així doncs, a partir dels 12 i fins als 18 anys els nois podran gaudir d’una bona oferta esportiva.
Tot això representa una reestructuració econòmica a l’escola, ja que tres autocars es desplaçaran cada 15 dies portant el nom de Cambrils per arreu, als àrbitres cobren mes i els tècnics que cal que portin els equips siguin amb més experiència i capacitat per poder guiar els equips endavant. Això també vol dir que els jugadors caldrà que treballin més per aconseguir més nivell i d’aquesta forma poder consolidar el treball fet per tots el components de l’escola que en el transcurs de 10 anys segueixen treballant o han col·laborat amb l’entitat.

L’escola preveu tenir dos juvenils, dos cadets, dos infantils, tres alevins, tres benjamins i dos prebenjamins, cosa que reportarà un moviment de gairebé 200 nois fent esport.

Amistosos amb el Barça

A partir del 2 d’agost, i de forma escalonada, tots els equips s’han posat en marxa i el 28 d’agost es va iniciar la pretemporada d’amistosos amb un plat festiu molt fort, ens van visitar a Cambrils el cadet de Divisió d’Honor del FC Barcelona (actual campió d’Espanya) i el cadet B (campió de lliga infantil 2002-2003). Va ser una festa del futbol amb una imatge molt bona dels nostres equips. El cadet va perdre 1-2 si bé per ocasions i joc mereixia la victòria, ja que va demostrar un nivell tècnic molt alt i un joc que va sorprendre el rival, acostumat aquestes dates a guanyar per molta diferència. De tota aquesta festa cal agrair a la Penya Barça de Cambrils la seva col·laboració en l’acte i a l’Albert Puig, que va passar per la nostra escola com a entrenador i que actualment està incorporat a l’equip tècnic del futbol de base del Barça.

El juvenil (de 16 a 18 anys) va guanyar al cadet A del Barça (15 anys), per 2-1. Tot i la diferència d’edat, els nois del Barça, buscats per tot el món, tenen un físic impressionant, i no cal dir tècnica i tàctica. El partit va ser elèctric, un ritme molt alt i d’un futbol de molt nivell. Puc afirmar que els primers 25 minuts de partit no crec que s’hagin vist moltes vegades al nostre camp.

Ara i fins al 25 de setembre anirem jugant amistosos, i a partir d’aquesta data els partits de lliga es diputaran en els horaris que us indiquem a continuació: el juvenil els dissabtes a les 18 hores, el cadet també els dissabtes a les 16 hores i l’infantil els diumenges a les 12 hores. També volem recordar que tots els nois a partir dels 7 anys i fins als 18 que vulgueu gaudir de l’esport del futbol podeu pujar a partir de les 18 hores els mes petits (de 7 a 9 anys) i a les 19 hores la resta a fi de poder apuntar-vos a l’escola de futbol. I que els més petits a partir del 16 de setembre també inicien els entrenaments.

Comenta aquest article