Informació general

Un centenar de professors escridassen la consellera d'Educació a les portes de l'Ajuntament

Per Judit Pinazo



Professors de diferents centres públics es van manifestar ahir en contra del Pacte Nacional d'Educació davant la consellera Marta Cid a la seva arribada a Cambrils
Ahir al migdia un centenar de professors de les escoles públiques del municipi es van reunir davant de l'Ajuntament per rebre entre crits i xiulets la consellera d'Educació –Marta Cid–, que va venir ahir a Cambrils per inaugurar el CEIP Guillem Fortuny, en el marc d'una visita programada per diferents centres educatius del Baix Camp. En arribar a la plaça de l'Ajuntament i després de saludar l'alcalde i els regidors, la consellera va fer el camí des del cotxe oficial a la porta d'entrada del consistori escortada per bona part dels regidors municipals davant d'uns manifestants que van incrementar la seva cridòria. "On és l'esquerra?" o "Ensenyament i no aparcament" van ser algunes de les consignes que el professorat va dirigir a la consellera. Malgrat aquest incident de Cambrils, la visita per la resta de la comarca s'havia desenvolupat amb tota normalitat.

Els professors es van manifestar per demostrar el seu desacord amb el Pacte Nacional d'Educació, que introduirà la sisena hora lectiva en els centres de primària, bé sigui al migdia o allargant l'estada a l'escola fins a les 6 de la tarda. Recordem que els professors del col·legi Joan Ardèvol ja havien fet pública la seva postura crítica amb el pacte i la voluntat de no acudir a l'acte d'inauguració del nou centre de Vilafortuny en un comunicat emès el passat divendres. Posteriorment, els professors de la resta de centres públics de la població es van adherir a aquesta postura.

L'objectiu del pacte, que s'ha aprovat aquesta setmana amb el suport dels principals sindicats del sector públic menys el de la Unió Sindical de Treballadors de l'Ensenyament (USTEC), és disminuir el fracàs escolar. Molts dels professors que es manifestaven ahir davant de l'Ajuntament creuen que és una mesura poc eficaç i que el Departament d'Educació ha gestionat aquesta modificació amb poca claredat. Tal com afirmava Carme Maroto, professora del CEIP Marinada, "creiem que els diners que es dedicaran a finançar aquesta sisena hora podrien dedicar-se a altres mesures com l'increment de la plantilla, disminució d'alumnes per aula, atenció a la diversitat, etc." Els manifestants també es queixaven pel fet que se'ls havia tingut poc en compte en una decisió tan important i que pot portar conseqüències posteriors.

Inauguració del CEIP Guillem Fortuny

Després d'un dinar amb els principals representants municipals, la consellera Marta Cid va visitar el CEIP Guillem Fortuny per inaugurar les noves instal·lacions del centre, que va entrar en funcionament el passat mes de setembre. La consellera va visitar les instal·lacions acompanyada del director del centre –Francesc Alegria–, l'alcalde –Robert Benaiges–, inspectors d'educació, el delegat d'Educació del govern de la Generalitat a Tarragona i una nodrida representació de regidors del govern municipal.

En el torn dels parlaments, l'alcalde va afirmar "a Cambrils estem molt contents amb la Conselleria d'Educació i de la feina feta en els últims tres anys. Hem inaugurat dos centres de primària, n'hi ha previst un de secundària i ja s'ha fet la cessió per al tercer centre de primària a la zona de ponent". Tot i les mostres de satisfacció, l'alcalde va aprofitar la visita de la consellera per demanar-li per alguns temes pendents, com per exemple l'escola de música, l'escola d'adults, etc.

Per la seva banda, la consellera, tot i que no va voler fer declaracions a la premsa en relació a la manifestació del professorat a les portes de l'Ajuntament de Cambrils, en el seu torn de parlaments es va referir al Pacte Nacional d'Educació: "és una satisfacció haver aconseguit després de molts i molts anys asseure al voltant d'una taula tots els components de la comunitat educativa del país i haver arribat a un pacte com aquest. Que ningú s'enganyi, hi haurà un abans i un després per al sistema educatiu d'aquest país amb aquest pacte".

Comenta aquest article