Camp

Més de 1.600 visitants han passat pel Centre d'Interpretació de l'Oli de Vandellòs, aquest estiu

Per Redacció

Imatge de l'interior del Centre d'Interpretació de l'Oli de Vandellòs

Un total de 1.650 persones han visitat el Centre d’Interpretació de l’Oli de Vandellòs, més conegut com "El Molí de Vandellòs", durant els mesos de juliol i agost. Aquesta és una xifra molt superior a la que es va registrar durant el mateix període de l'any passat, quan es van rebre unes 650 visites.

Durant aquests mesos estivals, aquest equipament cultural municipal ha estat obert al públic durant més hores (de dimarts a dissabte, de les 10 a les 13.30 hores; i de les 17 a les 19.30 hores; i el diumenge, de les 10 a les 13.30 hores). Actualment, és obert de dimarts a divendres de les 10 a les 14 hores. Per visites concertades de grups, es pot trucar al telèfon 664 420 427. Els interessats en visitar aquest espai, el trobaran a la carretera C-44 de Móra a l’Hospitalet de l’Infant, número 12. Aquí està ubicat l’antic molí de Vandellòs, rehabilitat i reconvertit en un centre d’interpretació de l’oli. És un edifici autèntic que, amb el complement d'una museografia moderna –panells audiovisuals, figures de resina hiperrealistes, àudio-guies, sonoritzacions–, convida els visitants a descobrir i explorar el món de l'oli tot passejant i sorprenent-se a cada racó; i en finalitzar la visita, a tastar l'oli de la Vall de Llors. El seu atractiu no només recau en l’interessant i completa col·lecció d’eines i maquinària del propi molí, sinó també en l’edifici que l’acull el testimoni viu dels seus moliners i cooperativistes, i en la seva vinculació amb el territori.

El preu de l’entrada és de 2 euros per als adults; i d’un euro, per als infants de 4 a 10 anys i per als grups de més de 15 persones. Per als xiquets i xiquetes menors de 4 anys l’entrada és gratuïta.

Comenta aquest article